Târgu-Jiu: Elevii cu părinţi înstăriţi şi-au ales uniforme mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Elevii cu părinţi înstăriţi şi-au ales uniforme mai scumpe
Târgu-Jiu: Elevii cu părinţi înstăriţi şi-au ales uniforme mai scumpe

În holul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu sunt expuse pe cinci manechine diferite modele de uniforme şcolare . Elevii trebuie să-şi aleagă un tip de uniformă.


O expoziţie de uniforme şcolare este deschisă până la sfârşitul acestei săptămâni în holul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV) din Târgu-Jiu. Elevii pot să-şi aleagă singuri ce uniforme vor purta în acest an şcolar. Pe cinci manechine sunt expuse mai multe modele de uniforme, la preţuri diferite, în funcţie de material şi de croială. Elevii Colegiului trebuie să-şi aleagă uniforma până pe data de 15 octombrie. Conducerea instituţiei de învăţământ a anunţat că nu este obligatoriu ca elevii să opteze pentru una dintre firmele care au prezentat modele de uniforme. Singurul lucru de care trebuie să ţină cont cei care învaţă în această şcoală este croiala şi culoarea. Cei mai mulţi au optat pentru uniformele prezentate de firma de la Târgu-Jiu, pentru care vor plăti suma de 145 de lei fiecare. „A venit firma de la Târgu-Jiu cu două manechine la noi în clasă. M-am sfătuit cu colegii mei şi am hotărât să apelăm toţi la aceeaşi firmă pentru a nu veni îmbrăcaţi în culori diferite. Eu mi-am ales fusta în careuri maro, combinată cu un albastru închis. Am plătit jumătate din preţ urmând ca atunci când ni le aduce să plătim şi diferenţa. Ştiu că este obligatoriu să le îmbrăcăm până pe 15 octombrie “, spune Nicoleta Mihăiţă, elevă în clasa a XII- a A la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu.


Alţii au preferat uniforme mai scumpe. „Eu mi-am ales un costum cu 230 de lei. Părinţii mei au o bijuterie şi două hamburgherii şi ne permitem“, a spus Eduard Laurenţiu Năzdrăvanu, elev în clasa a VII.
Cornelia Bărbieru, director al CNTV, a precizat că elevi9i pot să-şi facă uniforme şi în altă parte, dar trebuie să respecte un anumit model: „Nu este obligatoriu ca elevul să-şi facă uniforma la una din aceste firme dar, să aibă aceeaşi gamă de culori şi croială. Sunt cazuri când unele eleve vin cu abdomenul gol, îşi scot în evidenţă buricul. Este un liceu de prestigiu şi vreau să fim la înălţime“.

Uniforme pentru elevii de la patru licee

Iniţiativa introducerii uniformelor personalizate aparţine inspectorului şcolar adjunct, Vasile Antonie. Acesta spune că în anumite colegii de prestigiu din Uniunea Europeană elevii poartă ţinute cu stema liceului. „Ţin foarte mult ca elevii să aibă o ţinută cu elemente de identificare aşa cum se practică în unităţile de învăţământ din ţările europene. Fiecare colegiu să îşi aleagă un model diferit de vestimentaţie“. În prezent, patru colegii din Târgu-Jiu au stabilit uniforma pe care elevii o vor purta în noul an şcolar.
Elevii Colegiului Naţional Virgil Madgearu vor purta uniformele vechi, în plus vor fi obligaţi să aibă cravată cu emblema care să demonstreze şcoala de provenienţă. „Au venit şi la noi reprezentanţii Casei de Modă. Elevii şi-au ales un model din blug, la 250 lei, dar nu m-am înţeles cu părinţii. Unii sunt mai necăjiţi şi nu-şi permit să dea aceşti bani. În final elevii vor purta aceleaşi haine de anul trecut”, a spus Petre Ciungu, directorul colegiului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite