Târgu-Jiu: Pandurii voiau şi o altă alternativă pentru Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjenii au boicotat alegerile de la Liga Profesionistă de Fotbal, neavând nici un reprezentant la Adunarea Generală.

Dumitru Dragomir a fost reales preşedinte al LPF dar fără voturile a două cluburi, Unirea Urziceni care s-a abţinut şi Pandurii care nu s-a prezentat.

Nu-l mai vor pe Dragomir


Marin Condescu e suspendat pentru şase luni neputând reprezenta oficial Pandurii în acest tur. Acesta a precizat că nu a trimis totuşi nici un reprezentant la Adunarea Generală pentru că nu ar fi avut pe cine să aleagă, pandurii fiind împotriva lui Dumitru Dragomir. „N-am mers pentru că nu a existat şi o altă soluţie în afara lui Dragomir. Nu exista o altă alternativă de vot şi nu avea rost să ne mai prezentăm. E dreptul nostru să alegem pe cineva dar numai dacă avem de unde” a precizat preşedintele Condescu adăugând că admiră şi demnitatea celor de la Urziceni care s-au abţinut de la vot dar nici nu condamnă ceea ce au decis ceilalţi membrii ai ligii: „Mi se pare normal ca într-o democraţie să votezi pentru ceea ce îţi place dar şi să ţi se dea posibilitatea să optezi pentru un lucru sau altul. Fiecare are interesele lui şi un anumit obiectiv şi fiecare îl atinge aşa cum gândeşte. Noi nu judecăm pe nimeni şi nu-i condamnăm. Sper să nu fim nici noi condamnaţi pentru gestul nostru. Mi se pare un act de demnitate să ai o poziţie care crezi tu că ar duce la un lucru bun.”

Neprezentarea a fost o formă de protest


Condescu spune că absenţa de la alegeri a fost şi un mod de protest al clubului Pandurii faţă de tot ce se întâmplă şi s-a întâmplat în fotbalul româneasc. Gorjenii au încercat şi alte metode de protest care însă au avut efecte neaşteptate de la cei care ar trebui să asculte şi să susţină cluburile: „Când am vrut să protestăm din interior am fost trimişi la Comisia de Disciplină ori s-au luat măsuri coercitive împotriva noastră, fără să avem dreptul de a ne apăra. În condiţiile în care Liga ar trebui să fie echidistantă şi să aibă aceiaşi poziţie faţă de toate cluburile.” Preşedintele Pandurilor vrea o schimbare în fotbal şi mai speră că aceasta va veni de la alegerile de la federaţie. „La alegerile de la FRF vom vota cu un om care vrea să-şi constituie o echipă care să restructureze fotbalul şi să-l modernizeze, în toate dimensiunile lui. Şi atunci Liga, ca o componentă a Federaţiei, se va plia şi ea pe aceiaşi linie” a explicat preşedintele gorjenilor speranţele sale de schimbare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite