Târgu-Jiu: Doina Oiţă şi-a împlinit visul de a publica o carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Doina Oiţă şi-a împlinit visul de a publica o carte
Târgu-Jiu: Doina Oiţă şi-a împlinit visul de a publica o carte

Doina Oiţă şi-a dorit în viaţă trei lucruri importante, să fie iubită, să aibă un copil şi o carte. Dumnezeu i le-a dăruit pe toate, recent publicând prima sa carte de poezie.

Secretara Direcţiei de Sport Gorj, Doina Oiţă,  scria poezie de mică dar după terminarea liceului a renunţat după ce i s-a furat caietul cu încercările din tinereţe. Pe parcurs a mai scris sporadic dar fără a face din acest lucru o profesie. Greutăţile vieţii au făcut-o să-şi dorească foarte mult trei lucruri în viaţă, după cum spunea la lansarea primei sale cărţi de poezie care a avut loc recent: iubire, un copil şi o carte. „Mi-am dorit în viaţă trei lucruri: să fiu iubită, să am un copil şi să scriu o carte. În rugăciune mi le-a dat Dumnezeu pe toate” povesteşte acum poeta care la 57 de ani a publicat o carte de poezie de dragoste numită „Rugă iubirii”.

În liceu i s-a furat caietul cu poezii

Talentul pentru poezie l-a avut de mică, în şcoală, unde prima sa profesoară a încurajat-o să scrie. La liceu a avut norocul să aibă un profesor care aprecia poezia şi talentul său. „Domul Stelian Sterescu a venit la oră şi ne-a spus să aducem două poezii şi am ales două din ele. Atunci mi-a spus că am stofă de poet şi să nu mă las de scris” povesteşte Doina Oiţă care a rămas fără poeziile scrise în liceu, fapt care a descurajat-o să mai scrie mulţi ani: „Am avut ghinionul să mi se spargă pupitrul să mi se fure dicţionarele,  inclusiv caietul cu poezii. Asta m-a dezarmat şi n-am mai scris de atunci decât ocazional, când mă ruga cineva. Scriam soţului de ziua lui sau când citeam o carte lăsam semn de carte o poezie. Acum când am făcut prima carte am luat toate cărţile din casă şi am recuperat peste 25 de poezii.”

I-a adus un omagiu lui Brâncuşi


Greutăţile vieţii nu au ocolit-o, la un an şi trei luni a rămas fără mamă. Mai târziu, după ce s-a căsătorit şi a avut un copil, destul de greu, după 14 ani de căsnicie, viaţa i-a dat o altă lovitură luând-i şi soţul care a murit în urma unui accident. Până la urmă viaţa i-a oferit şi bucurii în compensaţia pierderilor suferite: „Nu mă mai aşteptam să am un copil după 14 ani de aşteptare şi nici o carte după 35 de ani de la debut dar au venit toate la timpul lor. Mi s-a împlinit acum şi acest vis care a fost apariţia cărţii. Fiind urmaşă a lui Brâncuşi i-am adus un omagiu în această carte. Poezia se numeşte „Vrăjitorul de piatră” iar cartea se numeşte „Rugă iubirii” . Sunt trăirile mele, o poezie personală, o poveste de viaţă pusă pe hârtie.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite