Târgu-Jiu: Fostul director al Direcţiei Silvice Gorj, anchetat de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Fostul director al Direcţiei Silvice Gorj, anchetat de poliţie
Târgu-Jiu: Fostul director al Direcţiei Silvice Gorj, anchetat de poliţie

Cercetările vizează dispariţia unei cantităţi importante de masă lemnoasă din pădurea aflată în comuna Ioneşti

Fostul director al Direcției Silvice Gorj, Adrian Ovidiu Cârstoc, este cercetat penal de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Gorj. Pe lângă acesta, în acelaşi dosar mai este anchetat și Cezar Cioc, fostul șef al Ocolului Silvic Turceni. Noul director al Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac, a declarat astăzi că Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA a înaintat o plângere penală împotriva celor doi, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. „Pe numele lui Cârstoc și a altor persoane, printre care și Cezar Cioc se află deja un dosar de cercetare penală în lucru. Aşteptăm soluţionarea acestui dosar pentru că este vorba de un prejudiciu enorm adus instituţiei noastre“, a spus Gheorghe Novac.

3000 de metri cubi de lemn a fost sustras

La începutul verii, poliţiştii din Turceni au început verificările faţă de un pădurar din comuna Ioneşti, acuzat că se face  vinovat de tăierea ilegală a unei suprafeţe din pădure şi de sustragerea unei cantităţi de masă lemnoasă, de esenţă plop, de 3000 metri cubi. Prejudiciul estimat la vremea respectivă era de peste 400.000 de lei, dar acesta a ajuns în prezent la o sumă mult mai mare. Cercetările au ajuns până la conducerile Ocolului Silvic Turceni şi a Direcţiei Silvice Gorj.
„Dosarul se află în continuare la Serviciul de Investigare a Fraudelor, unde se efectuează cercetări. E nevoie de efectuarea unei expertize în acest dosar“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.
Ovidiu Cârstoc se află în concediul medical şi nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite