Târgu-Jiu: Direcţia Silvică Gorj, în colaps financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Direcţia Silvică Gorj, în colaps financiar
Târgu-Jiu: Direcţia Silvică Gorj, în colaps financiar

Datorii de patru milioane de lei şi facturi neîncasate de aproape trei milioane de lei, cam aceasta este situaţia economică în care se află la această oră Direcţia Silvică Gorj


Direcţia Silvică Gorj se află într-o situaţie financiară dificilă. Instituţia are datorii de achitat în valoare de patru milioane de lei. Numai către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva de achitat către Regia Naţională o sumă de 2,5 milioane de lei. De asemenea, unitatea nu a mai acordat salariaţilor tichetele de masă pe patru luni: iunie, iulie, august şi septembrie. Bonurile de masă neacordate se ridică la suma de peste 379.000 lei.
Gheorghe Novac, actualul director al Direcţiei Silvice Gorj, spune că a găsit situaţia financiară catastrofală atunci când s-a instalat în funcţie, iar cea mai mare responsabilitate o are fosta conducere: „Eu aşa am găsit lucrurile în momentul în care am venit în funcţia de director. Sper să ieşim la liman. Au fost o serie de nerealizări din programul stabilit şi s-a ajuns în această situaţie“.
Direcţia Silvică Gorj are de recuperat aproape trei milioane de lei de la societăţile care au în exploatare masa lemnoasă. „Am avut întâlniri cu administratorii societăţilor comerciale. Până la sfârşitul lunii octombrie se vor încasa aproximativ 300.000 de lei din valoarea facturilor restante“, a precizat Gheorghe Novac.

Fostul director este cercetat penal

Fostul director al Direcţiei Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc, este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj. Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA a depus o plângere penală împotriva acestuia pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Acuzaţiile constă în dispariţia unei cantităţi de 3000 metri cubi dintr-o pădure din localitate Ioneşti.


Investiţii nerealizate

Conform situaţiei financiare pe primele nouă luni ale anului, au mai rămas de realizat 38% din cifra de afaceri. Nici măcar jumătate din investiţiile propuse pentru acest an au fost realizate. Direcţia Silvică Gorj trebuie să mai aloce o sumă de 316.000 lei pentru efectuarea unor lucrări de investiţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite