Târgu-Jiu: Deţinutul găsit mort avea probleme cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legişti au stabilit în urma necropsiei că bărbatul a decedat din cauza unui anevrism al aortei.

Bărbatul de 31 de ani, din comuna Borăscu, a decedat ieri-dimineaţă în baia aflată în apropierea camerei de detenţie. Colegii de celulă au fost cei care au anunţat decesul. Persoana privată de libertate primise o condamnare de patru ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Tânărul de 31 de ani ispăşise patru luni şi jumătate din pedeapsă iar la Penitenciarul din Târgu-Jiu a fost adus la sfârşitul lunii iulie, de la Craiova. Era sănătos şi nu acuza niciun fel de durere. Constantin Ghiţan nu avea antecedente penale dar era un tip introvertit, pe seama problemelor familiale“, spune Gheorghe Enache, director Penitenciarul Târgu-Jiu.

După ce a fost constat decesul, cei din conducere au anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Serviciul de Medicină Legală şi Serviciul Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj care au dispus transportarea cadavrului la morgă. Cercetările s-au prelungit şi pe parcursul acestei zile.

Ancheta este în derulare. În prezent sunt audiaţi cei 18 colegi din camera de detenţie însă cert este că nu există semne de violenţă pe corpul celui decedat. El nu a avut nicio sancţiune disciplinară şi fusese mutat în urmă cu cinci zile în camera respectivă, fiind responsabil cu ordinea şi curăţenia în cameră. Avea o situaţie materială precară şi a fost căutat o singură dată de părinţi”, a adăgat Gheorghe Enache, directorul Penitenciarului.

Vezi declaraţiile video ale fraţilor celui decedat mai târziu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite