Târgu-Jiu: Deţinuţii vor merge în vizită la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Deţinuţii vor merge în vizită la Muzeul Judeţean
Târgu-Jiu: Deţinuţii vor merge în vizită la Muzeul Judeţean

Deţinuţii Penitenciarului Târgu-Jiu vor vizita câteva exponate din antichitate aleMuzeului Judeţean Gorj.

Un grup format din 15 persoane private de libertate din Penitenciarul Tg-Jiu va vizita luni, 10 august 2009, începând cu ora 13,30 expoziţia „Corpuri de iluminat din antichitate până în epoca modernă”organizată la Muzeul Judeţean Gorj.

Acest gen de manifestări a devenit o obişnuinţă în practica de intervenţie psihosocială pentru persoanele care suferă condamnări privative de libertate. Se are în vedere modul de comportament al persoanelor încarcerate precum şi gradul de implicare al acestora în programele de reeducare şi resocializare. Astfel, la selecţia persoanelor ce vor participa la  expoziţia amintită, s-a analizat comportamentul şi modul în care participă la programele educative şi astfel s-a apreciat că acesta poate fi un mod de a recompensa eforturile pe care acestea le depun.

De asemenea, aceste activităţi contribuie la menţinerea legăturii cu societatea şi la promovarea valorilor sociale dezirabile sau oferă oportunităţi pentru persoanele private de libertate de a-şi lărgi orizonturile culturale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite