Târgu-Jiu: Procurorii DIICOT Gorj, surprinşi de decizia instanţei de judecată a Tribunalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Procurorii DIICOT Gorj, surprinşi de decizia instanţei de judecată a Tribunalului
Târgu-Jiu: Procurorii DIICOT Gorj, surprinşi de decizia instanţei de judecată a Tribunalului

După două zile de audieri, cei nouă tineri suspectaţi de clonarea a peste o sută de carduri bancare au scăpat basma curată.


La sediul Tribunalului Gorj s-a petrecut azi-noapte o situaţie fără precedent. Instanţa judecătorească a ajuns la decizia de punere în libertate a celor nouă falsificatori de carduri. Măsura i-a surprins până şi pe procurorii DIICOT care se aşteptau ca toţi cei nouă tineri din Craiova şi Prahova să primească mandat de arestare. Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj, a declarat că aşteaptă motivarea instanţei.

Noi am facut propunerea de arestare preventivă şi considerăm că avem probe suficiente pentru ceea ce am solicitat. În continuare vom declara recurs şi vom administra toate probatoriile. Dosarul este complex, probele sunt certe, concludente. Este o muncă grea iar deocamdată au primit interdicţia de a părăsi localitatea din care fac parte“, a declarat Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj.

Dezamăgit de această decizie s-a arătat şi Dumitru Manolea, şeful Crimei Organizate Gorj.

Cei nouă au fost eliberaţi. Procurorii DIICOT vor face recurs şi vom continua o muncă începută bine“, Dumitru Manolea, şeful Crimei Organizate Gorj.

Cei şapte învinuiţi în dosar care au interdicţie de părăsire a localităţilor de domiciliu sunt Horaţiu Cătălin Gheorghe, Cristea Tutu, Daniel Constantin Radu, Ionuţ Alin Grigorescu, Florin Ionuţ Ţecu, Andi Robert Axinte şi Puiu Raichel. Aceştia vor avea dreptul să părăsească localitatea în care domiciliază doar atunci când sunt chemaţi la audieri, de către procurorii DIICOT Gorj.

Carderii au scos 1600 de lei dintr-un bancomat din Rovinari


Cei opt tineri din Craiova şi cel din Prahova au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani. Există printre ei şi un inginer electronist care a condus întreaga reţea. Procurorii DIICOT Gorj au confirmat faptul că a fost scoasă suma de 1600 de lei dintr-un bancomat din Rovinari.  Cei nouă suspecţi de falsificare de carduri au fost reţinuţi marţi dimineaţa în urma unor descinderi în Craiova, Bucureşti şi Ploieşti. Între timp, la Târgu-Jiu a mai rămas doar aparatura folosită pentru clonarea cardurilor, confiscată de poliţiştii de la Crimă Organizată. Tinerii sunt suspectaţi de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite