Craiova s-a răzbunat pe „panduri“ în Cupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wobay  a deschis drumul  Craiovei  spre victorie
Wobay a deschis drumul Craiovei spre victorie

Învinşi în campionat cu 3-1 de gorjeni, elevii lui Victor Piţurcă şi-au luat revanşa în Cupa României, fiind prima echipă care s-a calificat jucând în deplasare. Ştiinţa pierduse precedentele două dispute cu echipa din Târgu-Jiu în Cupa României, însă aseară s-a impus clar, cu 2-0.

Universitatea Craiova arată din ce în ce mai bine sub comanda lui Victor Piţurcă. Pandurii Târgu-Jiu, la ultima partidă pe gazonul stadionului de lângă Coloana Infinitului înainte de mutarea la Severin, a pornit cu un avantaj teoretic în faţa Ştiinţei, în urma partidei din campionat câştigată cu scorul de 3-1.

Numai că în partida din optimile Cupei României de ieri, acel eşec i-a înverşunat pe jucătorii craioveni, care au dorit să arate că a fost doar un accident. Cei de la Ştiinţa au continuat jocul foarte bun făcut în repriza secundă cu FC Vaslui şi au presat încă din startul
meciului.

Fazele de poartă s-au succedat una după alta la poarta apărată de Mingote. Pe rând, Alex Piţurcă, Prepeliţă şi Wobay l-au pus la încercare pe goalkeeperul gorjenilor, care a reuşit să-şi salveze echipa. Pandurii au avut o singură mare ocazie, prin Gabi Matei (25), al cărui şut a fost parat spectaculos de Silviu Lung junior. Golul a venit în mod firesc, în minutul 33, când Julius Woabay a fructificat din interiorul careului mare.

După pauză, jocul a avut acelaşi aspect. Craiovenii au atacat, iar gorjenii au evoluat de parcă ei ar fi jucat în deplasare. După ce în minutul 49 Mingote a reuşit să scoată o minge de gol din picioarele lui Alex Piţurcă, Prepeliţă, ghinionistul etapei trecute, când a ratat un penalty în prelungirile partidei cu vasluienii, a ridicat scorul la 2-0 în minutul 54.

Mingote i-a „scos" pe gorjeni

Apoi, Mingote a fost eroul gorjenilor, reuşind să scoată două şuturi consecutive expediate de Mihai Costea şi Prepeliţă, iar fără paradele portarului gorjean, Pandurii ar fi fost umiliţi.

Calificarea Universităţii Craiova în sferturile de finală ale Cupei României a fost mult mai clară decât o arată scorul final, iar elevii lui Piţurcă încep să viseze cu ochii deschişi la Liga Europa.

Piţurcă junior a împlinit 25 de ani

Alex Piţurcă, atacantul Craiovei, a împlinit 25 de ani chiar în ziua meciului cu Pandurii. Piţurcă junior, fost jucător şi la gruparea gorjeană, a evoluat din primul minut, dar nu a avut noroc de gol, deşi s-a zbătut mult.

0 - 2

Pandurii: Mingote - G. Matei, Tătaru, I. Rada II, Cardoso - Ciucur (Vlăduţi 77), Nasser (Nistor 46), Vranjes (Apostu 65), Brata - A. Voinea, Antohi.
Antrenor: Petre Grigoraş.

Univ. Craiova: Lung Jr. - Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu - Prepeliţă, D. Stoica, Gargorov (Dilevski 79), Wobay (Gângioveanu 84) - Al. Piţurcă, Dina (M. Costea 57). Antrenor: Victor Piţurcă.
Goluri: Wobay 33, Prepeliţă 54
Stadionul „Municipal": 4.500
Arbitru: Alexandru Tudor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite