Târgu-Jiu: Update/ Copiii de bani gata au luat nemeritat note de 10 la bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Update/ Copiii de bani gata au luat nemeritat note de 10  la bac
Târgu-Jiu: Update/ Copiii de bani gata au luat nemeritat note de 10 la bac

Cu toate că Inspectoratul Şcolar Gorj nu a făcut încă public numele profesorilor care au dat note la bacalaureat din burtă, listele de la sediul instituţiei scot la iveală faptul că la mijloc sunt prinşi elevi ai căror părinţi au funcţii importante în judeţ.

 Fiica prefectului de Gorj, Liviu Andrei, este doar una dintre elevele cărora le-a fost modificată nota la bacalaureat. Andra Andrei s-a mândrit la finalul testului de maturitate cu nota 10 la limba şi literatura română însă specialiştii de la Ministerul Educaţiei au notat lucrarea cu nota 8.  Andra a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, iar tatăl ei a fost înainte şi inspector general şcolar. Acesta spune că fiica lui a primit meritat nota maximă şi că cei care au greşit au fost specialiştii Ministerului Educaţiei, care au recorectat lucrarea fiicei sale.

 

Situaţia cea mai gravă a fost depistată în cazul elevei Bianca Adela Stănculete, nimeni alta decât fiica medicului ginecolog Vasile Stănculete. Aceasta a obţinut iniţial nota 10 însă tot Ministerul Educaţiei spune că lucrarea este doar de nota 5.40. Între timp, absolventa Liceului de Muzică din Târgu-Jiu a devenit studentă cu acte în regulă la Facultatea de Medicină din Arad. În urma reevaluării, elevii nu vor avea de suferit, urmărindu-se corectidudinea profesorilor gorjeni în notarea lucrărilor de la bacalaureat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite