Târgu-Jiu: Galerie foto / Construcţia noului sat de vacanţă din Polovragi va începe în primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Galerie foto / Construcţia noului sat de vacanţă din Polovragi va începe în primăvară
Târgu-Jiu: Galerie foto / Construcţia noului sat de vacanţă din Polovragi va începe în primăvară

Construcţia caselor de vacanţă şi a pensiunilor din zona montană, situată impediat după Cheile Olteţului, în apropriere de Peştera şi Mănăstirea Polovragi, va începe în primăvara anului viitor.


Abia în primăvara anului viitor vor începe lucrările de construcţie a caselor de vacanţă şi pensiunilor din zona montană situată imediat după Cheile Olteţului, unde se află Peştera Polovragi, cu toate că primăria a concesionat terenurile în urmă cu trei ani. Primarul comunei Polovragi, Ştefan Făsuescu, spune că în această perioadă au fost obţinute avizele necesare pentru înfiinţarea satului de vacanţă, iar terenul a fost transferat din domeniul silvic în cel intravilan: „Loturile au fost concesionate pe o perioadă de 49 de ani, dar s-a plătit în avans pe o perioadă de trei ani. Banii obţinuţi i-am folosit la obţinerea avizelor şi la trecerea terenului în categoria de intravilan. A durat foarte mult, pentru că sunt multe etape de parcurs“. Primăria Polovragi a reuşit să obţină finanţare pentru introducerea reţelei de energie electrică, lipsa electricităţii fiind un alt motiv pentru care lucrările nu au început. „Într-o săptămână vor începe lucrările. Conform contractului, se vor încheia în două luni. Investiţia se ridică la 2,4 milioane de lei şi este suportată din fonduri guvernamentale“, a adăugat primarul Făsuescu.

75 de case de vacanţă şi 11 pensiuni

Zona unde se va construi satul de vacanţă are o suprafaţă de 6,5 hectare şi este deosebit de frumoasă, aflându-se imediat după Cheile Olteţului, între Munţii Părâng şi Căpăţânii. Primăria Polovragi a concesionat 86 de loturi, 11 pentru construcţia de pensiuni şi 75 pentru case de vacanţă. Potrivit primarului Ştefan Făsuescu, cei mai mulţi concesionari sunt din judeţele învecinate şi chiar din Bucureşti, iar până acum nimeni nu a renunţat la terenuri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite