Târgu-Jiu: Consilierul şpăgar a fost arestat pentru 25 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Drăghici, consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la un denunţător suma de 2.000 lei, reprezentând o tranşă din banii pretinşi de funcţionarul public.

După ce marţi seara s-a dispus reţinerea consilierului pentru 24 de ore, aseară Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă a acestuia pe termen de 25 de zile.

Alexandru Drăghici a fost până ieri angajatul Consiliului Judeţean Gorj. Pe lângă activitatea de funcţionar public acesta s-a folosit şi de mijloace, deloc legale, pentru a-şi suplimenta veniturile lunare de aproximativ 2800 de lei. Funcţionarul a fost prins în flagrant în timp ce primea ca spagă suma de două mii de ei de la un târgujian pe care l-a asigurat că-l va angaja la SRI.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus imediat reţinerea acestuia pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă. Pactul dintre consilierul superior şi cel care dorea să devină angajatul Serviciul Român de Informaţii a fost făcut încă din luna septembrie a anului trecut, timp în care Drăghici a pretins, în mai multe tranşe, suma totală de aproape 50 de mii de lei, cu promisiunea că în toată acestă perioadă va interveni pe lângă persoane importante din conducerea Consiliului Judeţean Gorj, dar şi pe lângă cei de la SRI.

Mai mult decât atât, funcţionarul public s-a angajat că îi va găsi şi soţiei denunţătorului un loc de muncă, fie la Consiliul Judeţean, fie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Procurorii anticorupţie i-au stricat însă toate planurile, fiind prins în flagrant exact în momentul în care-şi însuşea suma de două mii de lei. Drăghici a fost reţinut pentru 24 de ore, iar aseară a aflat că-şi va petrece următoarele 25 de zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Gorj. Acesta are posibilitatea să facă recurs împotriva hotărârii instaţei de judecată.

 

 

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite