Târgu-Jiu: Conflict între primărie şi investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Conflict între primărie şi investitori
Târgu-Jiu: Conflict între primărie şi investitori

Parcarea supraetajată din zona Pieţei Centrale din Târgu Jiu se lasă aşteptată. Omul de afaceri Dumitru Huidu va da în judecată Primăria Târgu-Jiu dacă nu va respecta contractul de concesiune a terenului din Piaţa Centrală unde ar trebui să fie construită o mare parcare supraterană.

Lucrările la această investiţie întârzie din cauza faptului că terenul aferent nu a fost încă eliberat. Primăria a concesionat pentru această parcare 3900 de metri pătraţi unui investitor particular care nu s-a apucat încă de lucru pe motiv că autorităţile locale nu i-au pus la dispoziţie terenul aşa cum era prevăzut în contract. Parcarea supraterană ar avea o capacitate de peste 400 de locuri şi ar trebui să fie gata în decembrie 2010.

1 milion de euro despăgubiri

Potrivit lui Dumitru Huidu, omul de afaceri care a câştigat licitaţia pentru realizarea parcării, primăria ar fi trebuit să elibereze terenul până la data de 1 februarie, anul curent. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, spune acesta, fiind vorba de aproape 200 de metri pătraţi ocupaţi de o centrală termică dezafectată, ce trebuia demolată, iar în spatele halei de carne mai sunt încă 600 de metri pătraţi cu probleme ce ţin de Cartea Funciară.
Investitorul a fost nevoit să amâne lucrările până la clarificarea tuturor acestor aspecte, iar dacă până la 1 septembrie nu va fi eliberată toată suprafaţa concesionată, va da în judecată primăria şi va cere despăgubiri de un milion de euro.

Primăria dă vina pe criză

Reprezentanţii primăriei sunt însă de altă părere. Aceştia pun totul pe seama crizei financiare şi cred că omul de afaceri a întârziat să se apuce de lucru pentru că aşteaptă o finanţare din partea unei bănci din Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Ramona Evulescu. Până la ridicarea parcării supraterane, municipalitatea a degajat deocamdată zona de toate tarabele şi a betonat terenul pentru a realiza o parcare normală.
La fel de aşteptată este şi ridicarea unui nou centru comercial de tip Mall în Târgu Jiu, investiţie care nu va mai fi dusă până la capăt  din aceleaşi motive financiare. Mall-ul urma să fie construit în zona vechii pieţe Litovoi, lângă INTEREX, iar primăria promitea că acesta va fi gata până în 2010. Până acum, în Târgu Jiu au apărut doar două supermarket-uri în care târgujienii îşi pot face cumpărăturile în condiţii aproape occidentale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite