Târgu-Jiu: Concurs de ecologizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Concurs de ecologizare
Târgu-Jiu: Concurs de ecologizare

Dumninica 9 august, Defileul Jiului va fi gazda unui concurs organizat de către Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului în parteneriat de RNP-Romsilva, Asociatia Ecosophia şi Televiziunea Română.

Ajuns la etapa regională, concursul denumit „Împreună pentru natură“ se va desfăşura între echipe de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani din mai multe judeţe, reprezentând mai multe parcuri naţionale din ţară. Este vorba despre cele din Retezat, Grădiştea Muncelului-Cioclovina, Cozia, Buila-Vânturăriţa şi Defileul Jiului.
Concursul constă în 3 probe: ecologizare, competiţie între cine strânge cele mai multe deşeuri, un program artistic în care sunt prezentate tradiţiile specifice zonei reprezentate şi orientare în teren.  Totul va fi transmis ulterior la TVR în cadrul emisiunii "Împreună pentru natură".
Câştigătorii etapelor regionale vor merge la etapa naţională găzduită de Parcul Naţional Retezat, iar  de aici se va merge mai departe la finala internaţională. Premiul pentru câştigătorii etapei naţionale va fi o excursie într-un parc din Europa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite