Târgu-Jiu: Ciobotariu a efectuat stagiul în Belgia, la Standard Liege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare cursant PRO este obligat, pentru a absolvi cursul, să efectueze un stagiu la o echipă din afara ţării, la un club care a evoluat în Liga Campionilor. Liviu Ciobotariu a efectuat acest stagiu de pregătire în Belgia, la fosta sa echipă, Standard Liege, acolo unde antrenor este acum Ladislau Boloni.

Tehnicianul pandurilor a efectuat acest stagiu împreună cu actualul său secund cu care a lucrat şi la CS Otopeni, Gabi Mărgărit. Cei doi antrenori s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au văzut la belgienii de la Standard şi de pregătirea tactică pe care au observat-o la unul dintre cei mai buni tehnicieni români, Ladislau Boloni. „A fost un stagiu extraordinar pentru că baza de pregătire a belgienilor este incredibilă. Este cu totul altă lume şi au o altă mentalitate acolo. Boloni este un profesionist desăvârşit şi chiar îi mulţumim pentru condiţiile oferite" a precizat Ciobotariu referindu-se la stagiul său de pregătire de o săptămână în Belgia. Fost jucător la Standard în 2000, Ciobotariu nu a fost uitat de suporterii echipei la care a evoluat timp de trei ani. "Mă bucur că am rămas în inimile fanilor lui Standard. Între timp s-au schimbat multe de când nu am mai fost acolo, iar condiţiile în care se pregătesc sunt incredibile. Munca lui Boloni este apreciată, iar el este respectat de toţi. A creat o echipă excelentă acolo şi este un profesionist desăvârşit"

CV impresionant ca jucător


Ca jucător Ciobotariu a evoluat la Progresul Bucureşti, unde a debutat în 1989, în liga a treia, un an mai târziu jucând şi pentru Pandurii. A revenit la Progresul cu care a promovat în prima ligă şi a jucat acolo timp de opt sezoane, până în 1997 când s-a transferat la Dinamo unde a evoluat doi ani jumătate. În 2000 a plecat la Liege, în Belgia jucând şi pentru Mons şi Antwerp. În anul 2004 a revenit la Dinamo de unde s-a retras din activitate. Ciobotariu a evoluat în 32 de meciuri pentru echipa naţională unde a înscris de trei ori.

A promovat în premieră cu CS Otopeni

Ca antrenor Ciobotariu a debutat în 2007, la CS Otopeni, în liga a doua, echipa având ca obiectiv promovarea, lucru pe care l-a şi realizat în 2008, promovând în premieră cu echipa din Otopeni în prima ligă. Conducerea clubului a decis însă să joace în Liga I cu un antrenor mai experimentat iar Ciobotariu a plecat Internaţional Curtea de Argeş de unde a fost rechemat apoi la Otopeni când echipa nu mai avea şanse de salvare de la retrogradare. Primul său meci în Liga I a avut loc la 28 noiembrie 2008 la Otopeni când a pierdut cu 1-0 la Farul Constanţa. Sezonul trecut a retrogradat cu CS Otopeni, acolo unde antrena încă acum trei săptămâni când a fost numit antrenor principal la Pandurii Târgu Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite