Târgu-Jiu: Centrale temice dezafectate, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Centrale temice dezafectate, scoase la vânzare
Târgu-Jiu: Centrale temice dezafectate, scoase la vânzare

Autorităţile speră ca veniturile din vânzarea centralelor termice care au fost scoase din folosinţă de mult timp să se ridice la peste un million de lei.


Patru centrale termice de cartier dezafectate din municipiul Târgu-Jiu vor fi scoase la vânzare de către primărie, care doreşte, în acest fel, să suplimenteze veniturile la bugetul local. Conducerea Primăriei Târgu-Jiu sper să obţină din vânzarea centralelor scoase din uz peste un milion de lei. Cel mai mult valorează central di zona I.L. Caragiale, care a fost evaluată la 578 mii lei. Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că se va organiza licitaţii  pentru vânzarea fiecărei centrale: „Au demarat déjà procedurile de organizare a licitaţiei şi până la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare vor avea loc şedinţele de atribuire. Criteriul principa va fi preţul cel mai mare care va fi oferit“.

Doar două centrale au fost vândute

În municipiul Târgu-Jiu există 48 de centrale termice dezafectate, dintre care doar două au fost vândute, iar una este concesionată unei firme pentru amenajarea unui club cultural. Altele au căpătatat alte destinaţii. În două centrale din cartierul 9 Mai au fost amenanjate grădiniţe, iar în altă clădire situată în zona Autogării va fi amenjat un centru pentru cazarea persoanelor fără adăpost. O centrală dezafectată de pe strada Mioriţie a fost pus la dispoziţie unnei asociaţii pentru persoanele cu handicap pentru amenajarea unui centru pentru această categorie. De asemenea, tot într-o astfel de clădire va fi amenjat un club pentru persoanele vârstnice.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite