Târgu-Jiu: Cele mai grave accidente rutiere s-au produs în zilele de weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Cele mai grave accidente rutiere s-au produs în zilele de weekend
Târgu-Jiu: Cele mai grave accidente rutiere s-au produs în zilele de weekend

Din bilanţul efectuat de poliţiştii gorjeni rezultă că jumătate din accidentele rutiere din primele nouă luni ale anului 2009 s-au produs în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 14.00-22.00.



73 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 33 persoane şi rănirea gravă a altor 61 de gorjeni. Acesta este  bilanţul efectuat de poliţiştii gorjeni în perioada ianuarie-septembrie 2009. Principalele cauze sunt date de viteza neadaptată la condiţiile de trafic, de imprudenţa şoferilor şi de indisciplina pietonilor, care au traversat strada neregulamentar. Vestea bună este că faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, numărul persoanelor decedate din accidente de circulaţie înregistrează o scădere cu 23 de procente. Din punctul de vedere al intervalului orar în care s-au produs, o perioadă cu risc ridicat este între orele 14.00 – 22.00, păstrându-se tendinţa din anul anterior. Majoritatea accidentelor rutiere grave din această perioadă s-au produs la sfârşit de săptămână, mai exact 13 la sută în ziua de vineri,  19 la sută în ziua de sâmbătă şi 20 la sută în ziua de duminică.

Ultimul accident grav, la Ciuperceni

Cel mai recent accident grav s-a produs ieri în comuna Ciuperceni. Şoferul unei Dacii break în vârstă de 51 de ani, din Petroşani a vrut să depăşească o coloană de maşini, intrând în depăşire pe linie continuă. Evenimentul s-a petrecut chiar într-o zonă cu depăşire interzisă. Iozsef Barta s-a izbit frontal de microbuzul care venea din sens opus. În urma coliziunii, şoferul grăbit a fost prins sub fiarele contorsionate ale maşinii iar cei doi pasageri din autoturism, un bătrân în vârstă de 68 de ani şi soţia acestuia, s-au ales cu leziuni uşoare. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru descarcerare. Din fericire, niciun pasager din microbuz nu a fost accidentat. Victimele din autoturismul Dacia au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe din Târgu-Jiu iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale şoferului din Petroşani. Circulaţia pe acel tronson de drum a fost restricţionată preţ de o oră, timp în care s-au format cozi interminabile de maşini. Drumul este considerat periculos, Dealul Bujorascu fiind plin de curbe periculoase. Aici se produc frecvent accidente rutiere din cauza neatenţiei. Acum două săptămâni, pe aceeaşi şosea, pe raza comunei Ciuperceni, a mai avut loc un accident soldat cu decesul unui bărbat care a ajuns sub roțile uneu dubiţe pentru că a traversat drumul fără să se asigure.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite