Cei mai buni folkişti români se întrec la Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 8-10 august va avea loc cea de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk şi Balada „Poarta Sărutului“, organizat de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu.  

Organizatorii, Şcoala Populară de Artă, Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu, îşi propun promovarea muzicii folk şi descoperirea de tinere talente ale acestui gen.
Festivalul se adresează grupurilor şi interpreţilor individuali din toată ţara, care în cadrul concursului vor trebui să prezinte în fata juriului două piese originale, din care una trebuie să fie un cântec de dragoste. Concursul propriu-zis se va desfăşura pe scena Teatrului de Vară din municipiul Târgu-Jiu, la sediul Şcolii Populare de Artă, în serile de 8 şi 9 august. Pentruentru ultima seară, cea din 10 august, sunt programate Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor. În fiecare seară vor avea loc recitaluri susţinute de personalităţi ale folk-ului românesc, precum Mircea Vintilă şi Ducu Bertzi. Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităţilor prezente cu această ocazie la Târgu-Jiu.
Organizatorii asigură cazarea şi masa pe toată durata festivalului, cheltuielile de transport fiind suportate de concurenţi.
Juriul, împreună cu instituţiile organizatoare, va acorda premii în valoare totală de 7.200 lei, la care se adaugă eventuale premii oferite de partenerii media sau sponsori. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă şi premii băneşti personalităţilor folk-ului românesc invitate la Festival.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite