Târgu-Jiu: Căutările continuă prin pădurile de la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:  Căutările continuă prin pădurile de la Rânca
Târgu-Jiu: Căutările continuă prin pădurile de la Rânca

Căutarea baiatului de şapte ani dispărut în staţiunea Rânca din Munţii Parâng, Constantin Velşev,  continuă şi la această oră. Aproximativ 250 de persoane, printre care 100 de poliţişti şi jandarmi precum şi 60 de poliţişti comunitari au fost mobilizaţi azi în zonă.

În această dimineaţă băiatul a fost căutat pe suprafeţe mari de pădure, teren accidentat de pe partea de versant pe care se află staţiunea, acţiuni similare fiind acum în derulare pe cealaltă parte a versantului. Căutarea s-a derulat organizat, fiecare persoană căutând din zece în zece metri în zona cabanei de la care a dispărut copilul şi pe o distanţă de câţiva kilometri lungime. Până la această oră nu a fost găsit nici un indiciu referitor la dispariţia băieţelului şi nici câinii special dresaţi în găsirea urmelor umane în astfel de situaţii nedescoperind nimic.

Nu a apărut nici un indiciu

Poliţiştii, jandarmii şi salvamontiştii caută în continuare copilul prin pădurile din zonă dar şi prin vilele aflate în construcţie. Mama copilului, care a venit imediat de la Constanţa, a însoţit echipele de căutare pas cu pas pe parcursul a 10 km cât a fost căutat acesta în cursul dimineţii. Terenul este accidentat în zonă, la zece metri de cabană fiind chiar o râpă. „Am fost peste tot, din casă în casă, am întrebat pe fiecare om dar nimeni nu l-a văzut. Am umblat pe la podurile caselor care se construiesc şi în subsoluri dar nu e nicăieri parcă a dispărut definitiv” a spus mama copilului printre lacrimi. În apropiere se află şi o cascadă periculoasă unde s-au mai întâmplat accidente.

În zonă sunt animale sălbatice


Echipele caută în continuare şi nu se vor opri urmând să continue mâine căutările care vor încheia la lăsarea serii.  Seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că sunt numeroase pericole în zonă fiind şi animale sălbatice: „Un copil poate merge până la  7-8 sau 10 km şi la cinci kilometri de cabană ar putea fi lupi sau urşi pentru că pădurea e sălbatică şi virgină şi ne putem aştepta la orice. În zonă sunt multe pericole care îl pot pândi mai ales că e singur şi dezorientat.”

Băieţelul de doar şapte ani e îmbrăcat cu pantaloni scurţi albaştrii, un tricou alb şi hanorac şi are papuci verzi în picioare, familia şi poliţiştii făcând apel la oricine poate da relaţii să sune la 112.

Anchetatorii au mers şi pe alte piste şi l-au interogat şi pe tatăl copilului care se află la techirghiol dar acesta a spus că nu l-a mai văzut de mai bine de trei săptămâni. Copilul lipseşte deja de două nopţi din cabana unde se afla

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite