Târgu-Jiu: Cârţu mizează pe atac şi şansă la meciul cu campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Cârţu mizează pe atac şi şansă la meciul cu campioana
Târgu-Jiu: Cârţu mizează pe atac şi şansă la meciul cu campioana

Pandurii primesc mâine vizita campioanei şi au un joc foarte dificil în conjunctura actuală. Unirea vine după un meci extraordinar la Glasgow, cu un moral bun, situaţia fiind exact invers la Pandurii unde moralul lipseşte după ultimele meciuri.

Gorjenii mizează mai mult pe noroc şi pe o eventuală inspiraţie a atacanţilor pe care şansa i-a cam ocolit în acest sezon.  Cârţu vrea în primul rând ca acest meci să fie diferit faţă de cel din sezonul trecut, când Pandurii au pierdut cu 5-1: „Sperăm să facem un altfel de meci, depinde de conjunctura jocului şi de ce şanse se ivesc. Trebuie să avem şi noi şansă aşa cum a avut şi Urziceniul la Glasgow. Indiferent de clişeele de genul „norocul ţi-l faci singur”, la meciurile mari ai nevoie şi de noroc.”

Mizează mai mult pe şansă

Pentru a lua cele trei puncte, sau măcar unul, Cârţu le cere atacanţilor să fructifice la maxim şansele pe care le vor avea. Ştiind probabil că acest lucru e greu de realizat, tehnicianul se gândeşte şi la alte posibilităţi: „E clar că va trebui să fructificăm la maxim ocaziile pe care le vom avea. De fapt, la un asemenea meci, nici nu trebuie să ai ocazii ca să baţi! Pentru că se întâmplă să nu ai ocazii şi să baţi, poate să şi le bage şi ei în poartă. Pentru că tot vorbeam de şansă. Nu poţi să ştii ce aduce şansa. Cum a fost anul trecut aici, am luat roşu şi le-a dat penalti în minutul cinci şi ne-a curăţat.” Lotul convocat în cantonament include 18 jucători renunţându-se la Pleaşcă şi Tilincă şi fiind convocaţi Stancu şi Lazic.

Tilincă a fost scos din lot

Dacă la compartimentul defensiv nu are mari probleme, cel puţin la fundaşii centrali, în atac formula câştigătoare este căutată încă de antrenor. „La fundaşi centrali e mai simplu de făcut echipa dar în atac încercăm să găsim cea mai bună formulă. Mergem cu ce avem la dispoziţie şi din jucătorii pe care îi am voi folosi” a explicat Cârţu care i-a luat în lot pentru atac pe Stroamjer, Raskovic, Câju şi Lazic, renunţând la serviciile lui Tilincă: „Dacă eşti atacnt nu te învaţă antrenorul să driblezi şi să dai gol. E ca în melodia aia: „Cine are, are, cine n-are, n-are!” Aşa e şi cu golul, ai talent dai, dacă nu, nu te mai învaţă nimeni să dai. Ce pe Raoul l-a învăţat cineva cum să dea? Are el un feeling. La noi nu ştiu ce au sau nu au atacanţii dar nu mai discut că apoi se interpretează. Eu am o obligaţie acum, mi-a dat temă preşedintele să găsesc formula de atac ideală ca să dăm gol. Încercăm să o găsim şi dacă nu, eu plătesc că eu sunt de vină.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite