Târgu-Jiu: Cantinele şcolare închise, în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Cantinele şcolare închise, în şantier
Târgu-Jiu: Cantinele şcolare închise, în şantier

 Cantinele şcolare închise de inspectorii veterinari vor fi redeschise peste două săptămâni. Este vorba despre cantina Liceului Forestier din Târgu-Jiu, unde Primăria investeşte peste 30 de mii de lei pentru modernizare, dar şi despre cantina de la Târgu-Cărbuneşti, care arată în prezent ca un adevărat şantier.

Cratiţele, frigiderele  ruginite şi lăzile frigorifice fără termometre depistate la cantina Colegiului Naţional Tudor Arghezi din Cărbuneşti vor fi înlocuite cu produse electrocasnice noi. În prezent, se lucrează la schimbarea faianţei şi gresiei din bucătărie, urmând ca în aceste zile să fie montate şi chiuvetele de inox. Cheltuielile vor fi suportate aproape integral de primărie, cu toate că edilul local spune că ar fi trebuit să fie alocaţi bani de la Consiliul Judeţean întrucât la cămin sunt cazaţi elevii de pe raza întegului judeţ. „Împreună cu domnul director, Gabriel Birău, încercam să aducem cantina la  standardele cerute de inspectorii de la DSV Gorj. Eu consider că ar  trebui să ne ajute şi Consiliul Judeţean, pentru că niciun cărbuneştean nu stă la cămin, toţi copiii vin din judeţ. Cu toate acestea, ne implicăm din bugetul nostru redus să punem totul la punct pentru că dacă se închide cantina dispar trei locuri de muncă. Deocamdată se ţine licitaţia pentru termopane şi sperăm să terminăm lucrările în cel mult două săptămâni”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti. Administratorul cantinei spune că deocamdată se vor ocupa strict de bucătărie, urmând ca treptat să fie modernizată şi sala de mese. „Şcoala contribuie cu 50 de milioane, iar acum ne ocupăm de asigurarea condiţiilor din bucătărie. În sala de mese vom schimba perdelele, însă important e să fie deschisă din nou cantina şi să respectăm condiţiile igienico-sanitare”, a declarat Constantina Israel, asdministratorul cantinei şcolare din Cărbuneşti.

Veşti bune şi pentru elevii Liceului Forestier

Nici la Târgu-Jiu autorităţile locale nu au stat cu mâinile în sân. „Noi am stabilit cu Direcţia Sanitar-Veterinară un program al lucrărilor. În timp vom reabilita complet sediul cantinei dar deocamdată s-au reabilitat grupurile sanitare, s-au făcut compartimentări în bucatarie şi igienizări. Vor fi înlocuite uşile la blocul alimentar şi tâmplăria. Investiţia se ridică la aproximativ 30 de mii de lei”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Directorul DSV Gorj avertizează că vor fi verificate în permanenţă alimentele şi modul de aprovizionare şi depozitare a acestora în cantinele din Gorj.  „Mai mult decât atât, împreuna cu asistenţii şi medicii umani, inspectorii sanitar-veterinari vor verifica dacă se respectă numărul de calorii pe care trebuie să-l consume copiii, la mesele zilnice. Peste două săptămâni vor fi deschise unele din cantinele închise pentru condiţii improprii”,  a spus Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj. Potrivit acestuia, cantina Colegiului Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu reprezintă un model demn de urmat pentru toate unităţile şcolare din Gorj, fiind modernizată la standarde europene.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite