Târgu-Jiu: Dan Calancea: „Campionatul de baschet este foarte slab”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei braşovene CSU Municipal, Dan Calancea, consideră ediţia actuală de campionat ca fiind una foarte slabă apreciind că nivelul baschetului din prima ligă a scăzut foarte mult.

Calancea a constatat la Târgu Jiu că nivelul baschetului românesc a scăzut foarte mult, apreciind că ambele echipe au practicat un baschet mai slab decât erdiţia trecută de campionat: „Campionatul de anul acesta este foarte slab. Atât echipa dumneavoastră cât şi a noastră sunt mai slabe decât anul trecut. Enorm de mult a scăzut nivelul în divizia A. Cu excepţia echipei din Mediaş care s-a întărit, celelalte echipe sunt mult mai subţiri şi ca individualităţi şi financiar.”

Susţinător al idee de a folosi jucătorii români, Calancea a constatat că nu există jucători tineri de valoare care să vină din urmă: „Eu am susţinut cu vehemenţă folosirea în permanenţă a doi jucători români pe teren dar recunosc acum că am greşit. Potenţialul jucătorilor români este foarte scăzut şi ce vine din urmă este şi mai slab. Vom avea o perioadă de 5-6 ani foarte grea la juniori. 80 % din jucătorii români care activează în acest moment în divizia A au o valoare destul de modestă.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite