Târgu-Jiu: CEZ modernizează reţeaua de curent de pe Minerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: CEZ modernizează reţeaua de curent de pe Minerilor
Târgu-Jiu: CEZ modernizează reţeaua de curent de pe Minerilor

Angajaţii de la CEZ Distribuţie Târgu-Jiu efectuau azi-dimineaţă lucrări de  înlocuire a contoarelor electrice la blocurile din zona Minerilor. Potrivit lui Dan Popescu,  purtător de cuvânt al societăţii, circa 5.000 de târgujieni beneficiază de modernizarea reţelei electrice.

Contoarele vechi vor fi scoase din locuinţele oamenilor şi vor fi puse pe casa scării fiecărui bloc. Blocurile sunt vechi de circa 40 de ani şi nu s-au mai făcut modernizari la reţea. Investiţia în valoare de 1 500 000 de lei a cprins şi refacerea coloanelor de alimentare a consumatorilor.
„CEZ Distribuţie efectuează pe Str. Minerilor din municipiul Târgu Jiu o investiţie de amploare, de care vor beneficia consumatorii casnici din peste 1 300 de apartamente“, a spus Dan Popescu..  
Din cauza vechimii instalaţiilor, în această zonă au fost înregistrate deranjamente şi sesizări individuale iar instalaţiile electrice din aceste blocuri erau într-o stare tehnică necorespunzătoare, existând riscul de accidentare prin electrocutare.


Valoarea investiţiei, circa 1 500 000 lei


Posturile de transformare şi reţeaua de joasă tensiune au fost modernizate, fiind montate echipamente noi ce îmbunătăţesc randamentul de funcţionare a reţelei, cresc siguranţa de funcţionare şi securitatea instalaţiilor.
„Firidele generale au fost înlocuite, contorii au fost scoşi din locuinţe şi s-au montat firide de distribuţie cu dispozitive de protecţie la scurtcircuit, suprasarcină, curent de defect şi supratensiuni“, a mai spus Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite