Târgu-Jiu: Bugetarii gorjeni sunt mâine în grevă generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Bugetarii gorjeni sunt mâine în grevă generală
Târgu-Jiu: Bugetarii gorjeni sunt mâine în grevă generală

Mâine, profesorii, poliţiştii, medicii şi funcţionarii publici vor intra în greva generală de o zi, în semn de protest faţă de asumarea Guvernului a răspunderii pe pachetul legislativ care include salarizarea, educaţia, disponibilizările în sectorul bugetar şi acordarea concediului fără plată.


Profesorii din învăţământul preuniversitar şi universitar nu vor ţine cursuri, dar se vor afla în şcoli şi îi vor supraveghea pe elevii care aleg să nu stea acasă. O treime din personal va asigura urgenţele în spital. De asemenea, funcţionarii publici vor lua parte la greva organizată mâine în toată ţara. Aceştia solicită guvernanţilor renegocierea în regim de urgenţă a legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, stoparea disponbilizărilor în sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea concediului fără plată forţat.

Aproximativ o sută de bugetari gorjeni, care fac parte din sistemul de învăţământ, sănătate şi al penitenciarelor, au pichetat pe 30 septembrie timp de două ore Prefectura Gorj. Liderii a trei sindicate prezente la protest, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Sanitas şi Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare  au protestat din cauza legii salarizării unice, pe care o consideră neconstituţională.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite