Târgu-Jiu: Florin Bonculescu confecţionează rochii pentru mirese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul şi-a transformat casa în atelier de croitorie. Face rochii pentru rochii pentru diverse ocazii încă din adolescenţă.

Florin Bonculescu a învăţat meserie după ce a participat la un curs de modeling organizat la Casa de Modă din Timişoara. La vârsta de 17 ani a câştigat cursul de creaţie vestimentară ca premiu oferit de un post de radio local. „Ascultătorii care vroiau să participe trebuia să răspundă corect la nişte întrebări legate de melodia care pe vremea aceea era clasată pe primul loc . Am dat un telefon şi am răspuns corect la toate întrebările la care am fost supus“. După ce a terminat cursurile şi-a făcut propriul atelier de croitorie acasă. Rudele şi vecinele au fost primele sale cliente cărora le-a confecţionat rochii pentru diverse ocazii speciale. Şi-a cunoscut actuala soţie cu ocazia deplasărilor la Timişoara. „Am făcut unei vecine o rochie de seară de culoare vişinie, cu material din silon, prinsă la gât cu şiraguri de perle“, îşi aminteşte Florin.

Rochia de mireasă a soţiei a fost creată de el

Florin Bonculescu s-a căsătorit cu Ana-Maria în urmă cu patru ani. Tânărul croitor a dorit să fie cel care îi va face rochia de mireasă soţiei. Rochia de mireasă cu trenă  a făcut astfel încât Ana-Maria să arate ca o prinţesă. „A avut aplicate câteva ştrasuri. Am lucrat la ea trei zile. Pentru mine înseamnă mult, în condiţiile în care eu confecţionez trei rochii pe zi“. În prezent Florin lucrează la un supermarket din Târgu-Jiu. Când vine de la serviciu se apucă de croit. Acesta a confecţionat mii de rochii de mirese dar şi rochii pentru ocazii speciale. „Este un hobby, o pasiune să practic această meserie. Câteodată câştig triplu faţă de salariu din comerţ. Preţurile variază în funcţie de model şi material, încep de la 50 de lei până la 800 de lei. Cea mai scumpă rochie de mireasă pe care am croit-o costat 2000 de euro. Comanda o făcuse o profesoară tânără. Am aplicat cristale Swarovski. Deţin trei maşini de cusut pe care le-am cumpărat, pentru o rochie folosesc cinci şase papiote“, mai spune croitorul. Florin se pricepe să confecţioneze orice fel de vestimentaţie, chiar şi haine de clown sau rochii de epocă.„Am creeat şi haine de zestre pentru fiicele rudarilor. Pentru fiica lui Dan Stănescu, regele ţiganilor din Argeş, am făcut zeci de rochii de zestre. Îmi doresc să am un spaţiu special pentru croitorie“, încheie tânărul.


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite