Târgu-Jiu: Bolnavii de la Dobriţa au de astăzi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul sistem de încălzire a costat 942.000 de euro şi a fost pus în funcţiune cu opt zile mai devreme.

Până acum, pacienţii dar şi angajaţii spitalului s-au încălzit cu radiatoare date de conducerea unităţii sau cu reşouri aduse de acasă.
Medicul pneumolog Cristian Negrea ne-a spus că se încălzea în cabinetul său cu un radiator. „Ulterior l-am pus la dispoziţia unor pacienţi. Abia aşteptăm să se pună în funcţiune noua centrală termică. În  anii trecuţi situaţia a fost şi mai dură“.
Spitalul va face economii


Noul sistem de încălzire a fost pus în funcţiune începând de astăzi. Directorul Sanatoriului Dobriţa, Tiberiu Tătaru,  consideră că prin noul sistem de încălzire se va face o economie de aproximativ 50.000 de lei la agentul termic. În mod normal, pe timp de iarnă, spitalul plătea lunar aproape 100.000 la căldură şi energie. „Proiectul a costat 942.000 de euro, iar lucrările au fost executate de către o firmă din Slatina. Acestea au început din luna mai, iar termenul de finalizare este 10 noiembrie. La insistenţele mele şi ale conducerii Consiliului Judeţean firma va da drumul la căldură mai vedreme cu opt zile decât data stipulată în contract“.  Astăzi s-a încheiat un proces verbal de punere în funcţiune a centralei termice de către conducerea spitalului şi Ispectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor. Proiectul a fost demarat de către Consiliul Judeţean prin Compania Naţională de Investiţii Bucureşti. O cotă parte din valoarea acestuia a fost asigurată de către autorităţile judeţene.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite