Becali: „Pandurii – Oţelul se joacă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei a dezvăluit că gorjenii vor contesta la TAS „neprogramarea“ echipei. El crede că, la Lausanne, trupa lui Marin Condescu va avea câştig de cauză. Dumitru Dragomir a admis că decizia catalogată de LPF drept „definitivă şi irevocabilă“ poate fi schimbată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„În România, nu poţi câştiga titlul jucând numai pe teren", e una dintre regulile nescrise ale Ligii I. Teoria este confirmată de modul în care a reînceput campionatul: cu o victorie a Oţelului la masa verde, urmată de tertipurile contracandidatelor la titlu, care vor să le ia punctele înapoi gălăţenilor.

Gigi Becali părea că a şi găsit soluţia! El voia să le plătească datoria celor de la Pandurii către Dinamo, de 400.000 de euro. Această mutare le-ar fi asigurat gorjenilor „supravieţuirea". În cazul în care nu-şi vor achita restanţa până azi, Pandurii va fi retrogradată în Liga a III-a, urmând să piardă restul meciurilor din Liga I cu scorul de 0-3.

Condescu a refuzat banii

„Filantropul" patron al Stelei urmărea un scop precis în toată această poveste: împiedicarea Oţelului! „M-am împăcat cu Dragomir, care m-a convins să plătesc datoria Pandurilor ca să nu i se strice competiţia. Am acceptat fiindcă, în continuare, eu sper că Pandurii - Oţelul se poate reprograma. Asta e singurul motiv pentru care plătesc datoria Pandurilor la Dinamo. Altfel, nu eram nebun să mă bag!", a povestit Becali duminică seară.

Acesta a dezvăluit şi „mecanismul" prin care Pandurii - Oţelul se va juca: „Condescu va contesta la TAS «neprogramarea». Sunt sigur că va avea câştig de cauză, iar LPF se va conforma hotărârii de la TAS şi va reprograma meciul". Planul de salvare al gorjenilor, pus la cale de patronul roş-albaştrilor, a fost abandonat aseară. Cel puţin, la nivel declarativ! Finanţatorul Pandurilor, Marin Condescu, a spus că refuză banii Stelei!

„Nu ştiu ce i-a apucat. Poate a găsit bani în altă parte. Poate s-a înţeles cu cei de la Dinamo", a explicat, misterios, Becali. Este posibil ca episodul de aseară să fie o diversiune pusă la cale de cuplul Becali - Condescu. Ultimul n-ar vrea să recunoască că echipa sa a fost ajutată de latifundiar întrucât deja au apărut voci care pun sub semnul întrebării corectitudinea meciului Pandurii - Steaua din etapa a 29-a! „Foarte bine că domnul Condescu a decis să nu accepte ajutorul lui Gigi Becali. Prea multe drumuri de seară, întâlniri şi combinaţii... m-am săturat. Dacă cei de la Pandurii vor plăti acum, eu voi crede că a fost vorba despre un aranjament", a tunat patronul Timişoarei, Marian Iancu.

S-a ajuns la tas şi în 2009!

Nu va fi pentru prima oară când clasamentul Ligii I se poate stabili la Lausanne. În sezonul 2008 - 2009, Timişoara a devenit vicecampioană, în dauna celor de la Dinamo, datorită unui verdict dat de TAS după terminarea campionatului! Ce s-a întâmplat mai exact? În septembrie 2008, formaţia finanţată de Marian Iancu a fost penalizată cu şase puncte de FIFA întrucât nu şi-a schimbat culorile, sigla şi echipamentul după ce a pierdut litigiul cu Claudio Zambon.

Bănăţenii au insistat că au făcut toate modificările necesare şi au atacat decizia „definitivă şi irevocabilă" dată de FIFA la TAS. Audierile au avut loc la 2 aprilie 2009, iar la data de 11 iunie, cu o zi după disputarea ultimei etape, forul de la Lausanne a dat cele şase puncte înapoi Timişoarei. Astfel, „violeţii" au urcat pe locul doi în clasament, iar Dinamo a căzut pe trei, ratând participarea în preliminariile Ligii Campionilor.

"Dacă TAS va hotărî ca meciul Pandurii -Oţelul să fie reprogramat, atunci îl vom reprograma. "
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

"Am făcut deja o cerere pentru reprogramare la TAS. În cel mult 60 de zile se va da o decizie."
Marin Condescu
preşedinte Pandurii

"Nu există nicio portiţă regulamentară care să permită reprogramarea meciului cu Pandurii."
Marius Stan
director general Oţelul

Gigi, în 2008: „Nu ne prezentăm la rejucare"

Patronul Stelei cere acum reprogramarea meciului Pandurii - Oţelul, însă, în 2008, după celebrul „Caz Bricheta" a spus sus şi tare că echipa sa trebuie să câştige la masa verde derby-ul întrerupt cu Rapid la scorul de 1-0 pentru giuleşteni.

„Când eram conduşi, am început să-mi fac cruci, mă rugam să se întâmple ceva ca să câştig. Apoi, a venit acel gest din tribună şi meciul ne va reveni nouă cu 3-0. Ce voi face, dacă se va stabili ca partida să se rejoace? Nu ne prezentăm!", a spus Becali. Ameninţarea sa a dat roade, iar Steaua a câştigat jocul la masa verde.

„FRF admite că a greşit"

Întreg scandalul din „Cazul Ilie Iordache" a pornit după ce, în 2009, Comitetul Executiv al FRF l-a declarat liber de contract pe fotbalistul transferat de Pandurii de la Dinamo. Potrivit unei clauze în contractul încheiat între cele două cluburi, dacă Ilie Iordache devenea liber, gorjenii erau obligaţi să plătească daune de un milion de euro "câinilor"! În ultimii doi ani, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu (foto), a contestat decizia Comitetului Executiv. Ieri, oficialul oltenilor a anunţat că acum inclusiv cei de la federaţie admit că au greşit.

Azi se duce la LPF

„Am obţinut de la FRF o adresă care lămureşte definitiv lucrurile, spunând că cei de la Comitetul Executiv nici nu erau în măsură să judece litigiul cu Ilie Iordache! Comisiile Ligii susţineau că jucătorul a fost declarat liber de contract după o hotărâre a Comitetului Executiv al FRF, dar noi, prin hârtia pe care o avem acum, demonstrăm că nu există o asemenea decizie şi că Iordache a devenit liber în baza unei decizii a Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, care a fost desfiinţată ulterior de FIFA", a declarat Condescu.

Acesta va merge azi la LPF cu o serie de doleanţe: „Vom cere să putem disputa meciul cu Dinamo, să fim reprogramaţi pentru jocul cu Oţelul şi să ne fie returnaţi cei 700.000 de euro pe care i-am plătit deja celor de la Dinamo".

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite