Târgu-Jiu: Bani europeni pentru fermierii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Bani europeni pentru fermierii gorjeni
Târgu-Jiu: Bani europeni pentru fermierii gorjeni

700.000 de euro vor primi agricultorii din zonele defavorizate. 24.000 de fermieri gorjeni sunt așteptați la sediul APIA Gorj pentru a depune cererile pentru subvenţii

Fermierii care locuiesc în zonele defavorizate din Gorj vor primi un ajutor financiar din partea statului începând cu luna aceasta. Valoarea totală a ajutoarelor de care vor beneficia se ridică la 700.000 de euro. Cei care au parcele în zona montană, considerată defavorizată, primesc de la Ministerul Agriculturii  50 de euro. Acești bani vor veni suplimentar pe lângă cei 100 de euro acordați pentru fiecare hectar de teren. Fermierii trebuiau să primească aceste ajutoare până la sfârșitul lunii iunie, dar din lipsa de fonduri banii au întârziat.
La nivelul județului Gorj sunt peste 24.000 de fermieri dintre care doar 5500 au depus cereri își vor primi banii, a spus Constantin Negrea, directorul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Gorj.

Doar 5.500 de cereri depuse

Începând cu luna august fermierii vor primi ajutoarele pentru zonele defavorizate, este vorba de 5500 de cereri  pentru sumele aferente zonelor defavorizate pentru care se vor acorda  acești bani“, a precizat Negrea.
Vor beneficia de aceste ajutoare fermierii din 12 localități gorjene cum ar fi Novaci, Tismana, Bumbești-jiu, Peștișani, Baia de Fier și Polovragi. Cei mai mulți bani vor ajunge la localitățile cele mai mari ca întindere unde fermierii s-au asociat sub forma unor obști.

Și apicultorii vor primi bani

Pe lângă fermieri vor mai primi un sprijin financiar asemănător și apicultorii. În Gorj există doar o singură formă asociativă a apicultorilor numită Asociația Crescătorilor de Albine, fiind depuse până acum circa 200 de cereri. Aceștia vor beneficia de ajutoare în bani pentru medicamente de uz veterinar și pentru achiziționarea de familii de albine prin fonduri care vin de la Uniunea Europeană și a căror valoare va fi dublă față de anul trecut când s-au înregistrat 96 de cereri. „Pentru a primi banii, apicultorii vor trebui să depună cereri la APIA Gorj, nu mai târziu de data de 12 august, anul curent“, a precizat Constantin Negrea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite