Târgu-Jiu: Aurora Covaci, cântă, scrie şi pictează la doar 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Aurora Covaci, cântă, scrie şi pictează la doar 13 ani
Târgu-Jiu: Aurora Covaci, cântă, scrie şi pictează la doar 13 ani

A studiat chitara la Şcoala Populară de Artă iar în prezent este cursantă la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu. A participat la mai multe consursuri de pictură.

Aurora Covaci este singură la părinţi. A crescut cu cheia de gât şi cu responsabilitatea casei pe timpul cât părinţii erau la serviciu. Ca să-şi umple timpul cu ceva util, părinţii s-au gândit să o înscrie la Şcoala Poplară de Artă din Târgu-Jiu, ca să studieze un instrument muzical. „Am studiat chitara aproape cinci ani la Şcoala Populară de Artă. Gelu Albici mi-a fost profesor coordonator.   Îmi place foarte mult să cant la acest instrument, mă pot deplasa oriunde cu el“, spune tânăra.

De la nouă ani, pe scenă

De mică Aurora are o pasiune, aceea de a cânta.  „Mamei mele îi plăcea tare mult să cânte din gură. De la ea moştenesc talentul. I-ar I plăcut să cânte şi la chitară dar a ajuns în medicină“.Fetiţa a participat la mai multe spectacole organizate de Şcoala Populară de Artă. Aurora are şi calităţi vocale deosebite. „La nouă ani am urcat pentru prima dată pe scena Casei de Cultură din Târgu-Jiu unde  am cântat într-un spectacol organizat de Ziua Copilului.  Am cântat atât la chitară cât şi vocal“, povesteşte Aurora. În clasa a a-III-a a avut prima chitară pe care făcut pregătire. În prezent are o altă chitară cumpărată de părinţi din Râmnicu-Vâlcea. „La Târgu-Jiu nu sunt magazine cu instrumente muzicale. Tata mi-a promis că o să-mi cumpere în curând o chitară electrică“. Tânăra este înscrisă la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, secţia canto şi chitară. Ea are un vis, acela de a deveni o cântăreaţă celebră. Părinţii sunt mândrii de Aurora dar şi de rezultatele şcolare. „Nu mă laud, însă pot spune despre fata mea că este conştiincioasă,  are situaţie foarte bună la şcoală şi îşi face temele fără să o împingă cineva de la spate. Noi o vom susţine în tot ceea ce îşi propune să facă“, spune Adrian Covaci, tatăl fetiţei.  Este talentată la pictură şi chiar în actorie.  A participat la mai multe concursuri de pictură. A câştigar chiar şi un premiu pentru originalitate după ce a participat cu o lucrare personal la un conrcurs internaţional. Învăţătoarea ei a descoperit că Aurora are talent ca şi actriţă. „ În clasa I eu şi colegii mei participam  la tot felul de piese de teatru organizate în şcoală dar şi la Elvira Godeanu. Cred că am luat parte la 16 piese de teatru şi chiar îmi place să reprezint anumite personaje din poveşti“, ne spune Aurora.  O altă pasiune a tinerei chitariste este să scrie poezii.

Poezii publicate în revista şcolii


Tot învăţătoarea de la clasă a descoperit că tânăra are talent şi la scris. Are un caiet plin cu poezii. „Scriu versuri din clasa I, doamna învăţătoare ne punea să facem compuneri, scotea tot cea era mai bun din noi. A observat că am talent la scris. Câteva dintre versuri au fost publicate în revista şcolii care se numeşte Puterea Cuvântului“, încheie Aurora Covaci.

Ce îi place: Muzica, în special rock-ul. Îi place să picteze şi să scrie poezii. Aurora Covaci scrie versuri inspirându-se din viaţa de zi cu zi. De asemenea, îi plac filmele de groază şi excursiile.

Ce nu-i place: Să mergă la dentist. Urăşte oamenii superficiali. Nu-i place să asculte manele. Aurorei nu-i place cearta, se înţelege destul de bine cu colegii de clasă. Nu-i plac competiţiile fără rost, doar de dragul de a ieşi în evidenţă cu ceva.

Ai vreun cântăreţ preferat?
Da, îmi place cântăreaţa Avril Lavigne dar şi chitarista Miley Cyrs. Îmi place tare mult cum cânta Laura Stoica.

Câte poezii ai scris ?
Am scris câteva zeci de poezii. Am acasă un album  cu ele. Pasiunea pentru poezie o moştenesc de la mama mea. Ea a scris foarte multe poezii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite