Târgu-Jiu: Atletismul a bătut uniforma militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Atletismul a bătut uniforma militară
Târgu-Jiu: Atletismul a bătut uniforma militară

Pasionată de uniforma militară, Laura a ales la 14 ani să urmeze un liceu de profil dar nereuşita din acest domeniu a trimis-o către sport. Acum a debutat deja ca atletă de performanţă câştigând o medalie de aur la semimaraton dar uniforma rămâne o atracţie fiind decisă să urmeze Academia de Poliţie.

Atletismul e principala preocupare a tinerei Laura Popescu care va face sport indiferent de ce drum va alege în viaţă. O atrăgea fără să ştie de ce şi participa la orice cros popular despre care afla. Până când un antrenor cu ochi pentru performanţă a văzut-o şi a adus-o la clubul Pandurii.

Prima dată a alergat la un cros popular

Fără să ştie că atletismul e marea ei pasiune, Laura venea când era mică la competiţii la Târgu Jiu sau la cros-urile tinerilor. „Mergeam cu profesorul de sport şi participam la concursuri. De atunci am început să câştig dar nimeni nu mi-a dat atenţie.” Primul concurs a fost un cros popular la Târgu Jiu unde primii zece clasaţi au fost premiaţi. „Eram în clasa a opta şi am ieşit pe locul opt şi fără să fi fost sportivă. Eram cu mama pe stradă şi m-am dus la concurs pur şi simplu. Mama  fost mândră atunci de mine iar eu am plâns de bucurie cu toate că n-am luat decât o cupă şi un tricou cu România” îşi aminteşte acum Laura. Venind vremea admiterii Laura şi-a urmat pasiunea pentru uniformă şi  a dat examen la Liceul Militar dar n-a reuşit. A mers la Liceul Sportiv pentru a urma a doua pasiune dar nu de acolo a fost cooptată la atletism: „Domnul profesor Bură m-a văzut la stadion alergând şi i-a plăcut cum alerg, spunea dânsul că am calităţi. Eram în clasa a noua dar cei de la LPS nu m-au luat la atletism dar dânsul a insistat.”

A trecut peste interdicţia părinţilor


Mama Laurei nu a fost de acord să facă sport dar profesorul Bură a fost destul de insistent văzând în ea o viitoare campioană: „Eram la mare când a sunat să merg cu ceilalţi atleţi la Piatra Arsă în cantonament. Nu am venit însă dânsul a fost insistent. Mama nu voia sub nici o formă să ma lase şi mă întreba ce văd eu la sport. Eu tot spuneam că-mi place dar ea încerca să mă convingă că nu e bine.” Ion Bură nu a renunţat şi a mers mereu după Laura la şcoală şi chiar şi acasă. ”Mama a continuat să nu fie de acord. Dar până la urmă, când am văzut că dânsul crede atât de mult în mine, am vorbit cu mama şi i-am spus că fac ce vreau în viaţă. I-am spus că asta îmi place, că e viaţa mea şi să mă lase să fac ce vreau. S-a înduplecat până la urmă şi m-a lăsat dar a zis că să nu mă duc după aceea la ea să spun că nu-mi mai place” a dezvăluit Laura modul în care şi-a convins mama că atletismul e viaţa ei. Iar mama sa a ajuns să fie acum  mulţumită că fiica are rezultate.

Recent Laura a participat la un concurs internaţional de semimaraton la Sfântu Gheorghe unde s-a clasat pe locul I. A adus astfel acasă prima sa medalie de aur şi este satisfăcută că şi-a văzut visul de a fi pe locul I îndeplinit. Dar spune că nu se va opri aici pentru că sportul a devenit o parte a vieţii ei: „O să merg la Academia de Poliţie, pentru asta mă pregătesc de acum înainte. Pentru sport cred că voi fi pregătită sper să trec cu bine de acel examen. Dacă nu reuşesc continui cu atletismul. Şi dacă voi lua examenul la Poliţie tot o să fac sport pentru că nu cred că mai pot fără atletism. A devenit o parte din mine!”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite