Târgu-Jiu: Atitudine criminală în cazul profesorilor care au notat greşit lucrările la bac
0
Declaraţia îi aparţine directorului Colegiului Naţional „Spiru Haret”, din Târgu-Jiu. Gheorghe Gorun spune că prin această supraevaluare sunt scoşi pe bandă rulantă semidocţi sau semianalfabeţi cu notă maximă.
„ Dacă s-a întâmplat acest lucru este foarte grav pentru cei care nu au respectat principiile evaluării şi deontologia profesională iar dacă au schimbat ierarhii nu şi-au respectat statutul de demnitate profesională şi evident că trebuie sa răspundă pentru ce au făcut. Din păcate, legea nu-ţi permite să iei foarte multe măsuri pentru că este extrem de permisivă. Nu-ţi permite cam nicio masura, cel mult să nu se mai ducă la examen multă vreme. Mi se pare o atitudine criminala a profesorului respectiv, nu ai cum să-l numeşti profesor pe cel care a dat asemenea note. Este ceva de domeniul incredibilului ca un elev care abia promova examenul să primeasca nota maximă. Scoatem pe bandă rulantă semindocţi sau semianalfabeţi cu nota maximă, profesorul evaluator e de vină”, a precizat Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”, din Târgu-Jiu.
Colegiul Naţional „Spiru Haret”, din Târgu-Jiu se află pe listele cu elevii cărora li s-au micşorat notele la lucrările de la bacalaureat, în urma reevaluărilor efectuate de Ministerul Educaţiei. Gheorghe Gorun, directorul instituţiei de învăţământ mai spune că nu elevii sunt vinovaţi pentru situaţia creată.
„Elevii nu s-au dus la ei cu parul sau cu pistolul, nu este nicio pată pentru Colegiul nostru. Elevii au dat lucrările. Nu ştiu dacă este vorba despre profesori de la „Spiru Haret”, la noi au participat la corectură aproximativ şapte profesori de limba şi literatura română. În această situaţie este vorba despre două lucruri, primul de neştiinţă şi al doilea de rea-credinţă sau amandoua la un loc, dar în condiţiile în care au avut şi bareme puteau să se ghideze clar. Erau doi profesori corectori iar dacă diferenţa era mai mare de un punct trebuia să se solicite al treilea corector.Elevii nu au nicio vina chiar dacă cineva din comisiile respective i-au protejat. Se obisnuiesc cu promovări fara merite ceea ce este o mare nedreptate. Mi se pare cam tardivă măsura Ministerului Educaţiei. Eu spuneam în 1999 că în sălile de examene e fraudă şi că e nevoie de montarea unor camere de filmat dar nu mă gândeam că profesorii sunt în stare să pervertească în aşa măsură valorile. Elevii în cauză sunt diademe false, serios ofilite”, a mai adăugat Gheorghe Gorun.