Târgu-Jiu: Georgiana Dragotoiu: „Ateltismul e ca un drog!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Dragotoiu a urmat facultatea de litere din Bucureşti, specializarea română-franceză, şi poate lucra oricând  în învăţământ. Tânăra a ales însă atletismul de performanţă pe care îl practică de şase ani de când a fost observată de antrenorul Ion Bură la un concurs de cors la Târgu Jiu.

Cu toate că ar putea sta comod la catedră să predea copiilor română şi franceză, Georgiana a ales să-şi urmeze pasiunea pentru sport. „Nu mă văd la catedră pentru că îmi place ceea ce fac acum. Atletismul e ca un drog şi dă dependenţă. N-aş putea să renunţ vreodată la sport” spune tânăra de 24 de ani care a fost descoperită şi călăuzită către  atletism de antrenorul emerit Ion Bură.

Atletismul e viaţa ei


Georgaina spune că n-ar putea renunţa la atletism mai ales că profesia de bază nu o atrage la fel de mult: „Am încercat să merg în învăţământ sau să fac altceva dar nu pot să renunţ la atletism. Nu prea îmi place învăţământul dar dacă într-adevăr nu voi realiza nimic în sport voi încerca, dar nu acum.”
Chiar dacă a fi atlet nu e deloc uşor, Georgiana a ales să lupte cu programul extrem de solicitant şi faptul că e privată de multe din bucuriile vieţii pentru că îi place să alerge: „Programul de pregătire e solicitant, nu ai vacanţă niciodată, chiar şi de sărbători te antrenezi. Sportul te privează de multe părţi frumoase ale vieţii, poate îţi doreşti să mergi undeva de sărbători dar nu ai cum pentru că eşti la antrenamente şi nu poţi întrerupe. Uneori ai vrea mai mult timp liber dar e furmos şi să alergi.”
Georgiana Dragotoiu nu este căsătorită dar spune că iubitul ei îi înţelege pasiunea şi chiar dacă se vor căsătorii ea va continua să alerge: „Prietenul meu înţelege de ce fac sport, e alegerea mea şi nu are nimic de zis. Indiferent ce va fi pe viitor, chiar dacă vor apărea şi copii, voi continua. Dacă întradevăr am o şansă, de ce să nu profit de ea?”


Întrebări şi răspunsuri:


ADS: Care e secretul succesului tău în atletism?
Georgian Dragotoiu: Important e să îţi placă în primul rând ceea ce faci ca să ai rezultate. Atâta timp cât vi la antrenamente cu dorinţa de a face ceva e bine. Dar în primul rând trebuie să-ţi placă atunci când pleci de acasă ceea ce faci. Gândul că faci ceva care îţi place te ajută să mergi mai departe.
ADS.: De ce te-ai specializat în probele lungi?
G.D.: Probele lungi îmi plac cel mai mult, acolo am mers cel mai bine de când fac atletism. Am deja medalii la fiecare campionat naţional la maraton şi semimaraton. La toate concursurile de maraton la care am fost am medalie la individual, mai puţin la un concurs din Grecia. Dar am venit mereu pe locul II, niciodată locul I la individual. Pentru că la echipe am luat mereu locul I.







Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite