Aparegio îi acuză pe restanţieri de indisciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de furnizare a apei potabile îi avertizeză pe rău-platnici că va apela la instanţă pentru recuperarea debitelor. Reprezentanţii instituţiei au trimis adrese către asociaţii, prin care aduc la cunoştinţa locatarilor „campania“ de recuperare a debitelor.

Conducerea Aparegio SA Gorj face apel la cetăţeni să îşi achite facturile restante la apă, în caz contrar se va întrerupe furnizarea apei în asociaţiile cu debite. Angajaţii societăţii de furnizare lipesc adesea afişe prin care îi somează pe oameni să achite debitele, însă în zadar, întrucât nu au reuşit să recupereze mare lucru. În acest sens, s-a reluat acţiunea de debranşare a asociaţiilor datornice din municipiul Târgu-Jiu.

676 DE FAMILII, FĂRĂ APĂ

Luni a fost sistată de la reţeaua de apă Asociaţia nr. 186 de pe strada Minerilor, cu 80 de apartamente pentru suma de 5.966 de lei, neachitată din luna martie. De asemenea, ieri a fost debranşată Asociaţia nr. 185 de pe strada Minerilor, cu 40 de apartamente, pentru suma de 2.882 de lei, neachitată tot din martie. 146 de apartamente care aparţin de Asociaţia nr. 14 din cartierul 23 August au fost debranşate penmtru un debit în valoare de 13.454 de lei. Pentru astăzi sunt programate pentru debranşare de la reţeaua de apă potabilă o sută de garsoniere ce aparţin de Asociaţia Nr. 41 din strada 9 Mai. Aceasta înregistrează o datorie care se ridică la 16.192 de lei. Alte 119 apartamente din cinci blocuri care ţin de Asociaţia Nr. 44 de pe strada Unirii vor fi sistate pentru o datorie de 11.214 lei.Tot pentru astăzi este vizată şi Asociaţia nr. 20 din cartierul Plopilor, pentru suma de 4.983 de lei. Este vorba de un bloc turn cu 65 de apartamente. Mâine, locatarii a încă două asociaţii de proprietary rămân fără apă. Astfel, Asociaţia nr. 111 din zona Popa Şapcă, un bloc cu 36 apartamente va fi sistat pentru o sumă de 3.468 de lei, înregistrată pe luna martie. Va fi programată spre debranşare şi Asociaţia nr. 100 din cartierul Minerilor, cu 190 de apartamente pentru suma de 11.634 de lei. Angajaţii Aparegio SA Gorj au lipit afişe prin care le aduc la cunoştinţă locatarilor că dacă nu-şi achită dările pot fi acţionaţi în judecată. „ De la toate aceste asociaţii avem de recuperate suma de 72.808 lei. În total, de la cele 209 asociaţii avem de recuperat un debit în valoare de 2.400.000 de lei. Agenţii economici şi proprietarii de case au o datorie de 2.000.000 de lei. Scopul nostrum este de a recupera banii şi nu cel de debranşare. Aceasta din urmă este o măsură extremă. Conform prevederilor, mai întâi se trece la sistarea serviciului, iar dacă nu achită facturile, sumele datorate se recuperează pe calea instanţei. Eu cred că este vorba de o indisciplină din partea cetăţenilor. Dacă îşi achită facturile la gaze şi curent în mod cert pot achita şi factura de apă“, a declarat Ion Popescu, directorul de la Aparegio SA Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite