Târgu-Jiu: Angajaţii Primăriei Târgu-Jiu se deplasează cu o Dacie ruginită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Angajaţii Primăriei Târgu-Jiu se deplasează cu o Dacie ruginită
Târgu-Jiu: Angajaţii Primăriei Târgu-Jiu se deplasează cu o Dacie ruginită

O Dacie veche de 13 ani cu găuri în podea şi în praguri, cu instalaţia electrică defectă şi care produce un zgomot asurzitor, aceasta este singura maşină cu care angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu-Jiu se deplasează pe teren.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu se deplasează pe teren cu o Dacie de 13 ani ani, ruginită, cu defecţiuni la instalaţia electrică şi cu toba spartă, astfel încât produce un zgomot puternic.  Este singura maşină a instituţiei şi chiar directoarea Teodora Ciobanu merge cu aceasta. Dacia a aparţinut Serviciului Român de Informaţii, care a casat-o, după care automobilul a stat cam un an prin curtea primăriei. A fost repartizată în urmă cu trei ani Direcţiei de Asistenţă Socială. Salariaţii instituţiei îşi riscă şi viaţa pentru că de vreo două ori maşina a luat şi foc. „S-a aprins la brichetă şi la ştergătoare Am stins la timp şi nu s-a întâmplat nimic. Maşina merge, dar mai cade câte o bujie şi se mai strică şi motorul. Are pragurile ruginite“, spune Petre Enculescu şoferul Daciei.

Se deplasează cu maşina doar în afara oraşului

Maşina nu a fost niciodată reparată capital pentru că Direcţia de Asistenţă Socială nu dispune de bani. Din acest motiv, petele de rugină au apărut peste tot. Mai mult decât atât, salariaţii se deplasează cu maşina doar în locurile mai îndepărtate, pentru că suma alocată pentru procurarea benzinei este de 400-500 de lei pe lună. „Nu avem fonduri ca să alocăm o sumă mai mare pentru maşină. Salariaţii merg cu maşina doar la cazurile din afara oraşului, în rest merg cu mijloacele de transport în comun sau pe joc. Trebuie să ne descurcăm să ne descurcăm cu maşina asta că nu am avut voie să facem achiziţii şi cred că anul viitor tot în această situaţie ne vom afla“, a precizat Teodora Ciobanu.

Activitate vastă

Activitatea Direcţiei de Asistenţă Socială este foarte vastă, de la întocmirea de anchete sociale pentru persoanele care au nevoie de ajutor şi până la distribuirea de făină şi alte ajutoare. Sediul insituţiei de află chiar lângă Cantina de ajutor social, din zona Pieţei Mici.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite