VIDEO/ Anchetator audiat în cazul Ţundrea, surprins de ceea ce a văzut la dosar: „Am spus tot timpul că Ţundrea e nevinovat, dar nimeni nu m-a luat în seamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 persoane care au anchetat cazul Ţundrea în anul 1992 au dat astăzi cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cel care i-a audiat pe rând, preţ de câteva ore, a fost chestorul Vasile Viorel, directorul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În tot acest timp, procurorul şef Marius Iacob s-a aflat la Penitenciarul Târgu-Jiu, pentru a obţine câteva informaţii importante în acest caz, de la cei care au fost colegi de celulă cu Marcel Ţundrea. Vizibil marcat de discuţia purtată, la ieşirea de la audieri, Ion Fugaru, unul dintre cei 15 foşti poliţişti chemaţi la parchet, a făcut câteva precizări. „M-a întrebat în legătură cu cercetările care au avut loc în 1992. Le-am spus multe şi consider că dumnealor vor trage concluzii. Am fost surprins de multe lucruri pe care le-am văzut la dosar. Am făcut parte din echipă şi eram un simplu pion, alături de cei mici, aveam şi noi responsabil un procuror care coordona echipa, un şef de la Inspectoratul Judeţean. Eu am spus-o tot timpul că Ţundrea e nevinovat, dar nimeni nu m-a luat în seamă. Eram sergent major. Noi ne adunam seara şi prezentam documentele adunate din teren. Nu aveam nicio putere de decizie. E adevărat că m-a răscolit această discuţie, pentru că sunt lucruri care mă uimesc după 19 ani“, a declarat Ion Fugaru, unul dintre poliţiştii audiaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite