Târgu-Jiu: Alte două sute de lucrări de la bac sunt reevaluate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Alte două sute de lucrări de la bac sunt reevaluate
Târgu-Jiu: Alte două sute de lucrări de la bac sunt reevaluate

După cele 26 de note micşorate în cazul elevilor de la cinci licee de prestigiu din Târgu-Jiu, a început pe plan local reevaluarea a încă 200 de lucrări de la patru materii diferite.

Scandalul notelor de 10 de la bacalaureat care au fost reevaluate de Ministerul Educaţiei şi micşorate a pornit dela o solicitare a ministerului căreia nu i s-a dat curs. Ministerul Educaţiei aştepta până până la sfârşitul acestei luni un raport cu rezultatele unor reeavaluări ale lucrărilor de la patru materii de la bacalaureat. Cum niciun inspector de la Gorj nu s-a grăbit să recorecteze cele două sute de lucrări pe care ar fi trebuit să le aleagă prin sondaj, Ministerul Educaţiei s-a autosesizat şi a solicitat să fie trimise la Bucureşti 50 de lucrări de la probele scrise la limba română şi matematică, pentru reevaluare. Specialiştii de la Minister au descoperit lucrări cu note maxime care nu ar meritat nici măcar nota şase, implicaţi în acest caz fiind opt profesorii de la cinci licee din Târgu-Jiu şi Mătăsari. La nivelul Inspectoratului Şcolar Jdeţean (ISJ) Gorj s-a format deja o anchetă, iar raportul trebuie să fie trimis la Bucureşti până pe data de 1 noiembrie.

Inspectorii şcolari de la Gorj, în febra reeavaluărilor

În timp ce comisia de disciplină condusă de Daniela Bogea îi cheamă rând pe rând pe profesorii care au dat note pe ochi frumoşi, să-şi prezinte argumentele, inspectorii şcolari de limba română, matematică, istorie şi geografie corectează de zor la cele 200 de lucrări alese prin sondaj. „Adresa de la Minister a venit în luna august şi trebuia să fie efectuată până pe data de 1 octombrie, pentru cele două sesiuni din vară şi toamnă. Pe data de opt octombrie eu am constatat că vechea conducere nu s-a ocupat de reevaluare şi nu a ţinut cont de această adresă. Fiecare inspector a ales săptămâna trecută lucrări prin sondaj de la cele trei centre, iar până vineri trebuie să trimitem rezultatul la Minister pentru că termenul a fost încălcat", a declarat Camelia Bibere, inspector general adjunct al ISJ Gorj.


Literatura lasă loc de interpretare

Dascălii se apără şi spun că nu este o tragedie dacă notele au fost mai mari întrucât literatura lasă loc de interpretare. Cert este că inspectorii îşi vor face treaba bine şi asta pentru se află în vizorul celor de la Minister, nefiind exclus nici faptul că şi după aceste reevaluări să fie solicitată trimiterea lor la specialiştii de la Bucureşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite