Târgu-Jiu: Adrian Gorun cere desfiinţarea bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Adrian Gorun cere desfiinţarea bacalaureatului
Târgu-Jiu: Adrian Gorun cere desfiinţarea bacalaureatului

Rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ consideră că toţi cei care au fraudat bacul ar trebui să fie excluşi din învăţământ.

Scandalul notelor umflate la bacalaureat a ajuns la urechile rectorilor universitari din Târgu-Jiu. Adrian Gorun, rectorul UCB consideră că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat la bacalaureatul din ultimii ani.  

 Acest examen a fost făcut praf  în ultimii doi ani şi tocmai de aceea la Universitatea noastră s-a luat în calcul la admitere doar un procent foarte mic de la bacalaureat. Este foarte grav dacă s-a întâmplat aşa pentru că aceşti dascăli au făcut din acest examen unul lipsit de semnificaţie. În condiţiile în care se menţine tot sub formă de simulare, mai bine ar fi desfiinţat. Nu poate fi vorba de o eroare de notare pentru că această eroare nu poate fi peste un punct. Cred că este vorba mai degrabă de diverse influenţe iar vinovaţi sunt vicepreşedinţii şi preşedinţii de comisii“, susţine Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

La polul opus se află Dorin Taşcău, rectorul Universităţii „Spiru Haret” din Târgu-Jiu care spune că fiind vorba de mai multe teze, nu se poate vorbi despre fraudă la bac.

Este o aiureală. Nu trebuie să fie desfiinţat bacalaureatul. Interesant este că supraevaluarea sau subevaluarea a fost facută la mai multe teze şi atunci nu pot să cred că a fost o rea-voinţă a profesorului, pentru că se manifesta la trei-patru teze. Cred că a fost o interpretare diferită a baremului. Poate la Bucureşti s-a corectat mai sever. Cred ca adevarul e undeva la mijloc, nu trebuie să fim asa tranşanţi“, spune Dorin Taşcău.

„Profesorii vinovaţi, excluşi din învăţământ“

Rectorul Adrian Gorun consideră că a sosit momentul ca acest fenomen să fie stopat.

Cred că ar trebui ca atât cei care au girat acest fenomen cât şi dascălii care au dat note mari să fie excluşi din învăţământ.”, declară rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“.

În schimb, Dorin Taşcău consideră că nu poate fi vorba de fraudă atâta timp cât baremul este extrem de larg iar pentru acest lucru se face vinovat, spune el,  Ministerul Educaţiei.

Ministerul trebuie să fie atent la redactarea baremului de notare. Totul pleacă de la asistenţă“, a încheiat Dorin Taşcău.

Opt profesori gojeni sunt anchetati, în aceste zile, pentru supraevaluarea lucrărilor la bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean refuză să divulge numele acestora, pe motiv că ancheta este în derulare şi că nu s-a stabilit dacă sunt într-adevar vinovaţi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite