Târgu-Jiu: Actorii de la Godeanu vor juca în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Actorii de la Godeanu vor juca în Italia
Târgu-Jiu: Actorii de la Godeanu vor juca în Italia

Angajaţii Teatrul Elvira Godeanu vor prezenta comunităţilor de români, dar şi italienilor iubitori de cultură  piesa Balera, regizată de directorul teatrului din Umbertide.

Actorii Teatrului Elvira Godeanu din Târgu-Jiu vor juca pe scenele teatrelor din  Florenţa, Perugia, Umbertide şi Milano, într-un turneu de zece zile. Piesa care va fi prezentată românilor aflaţi în Italia, dar şi publicului italian iubitor de teatru, este Balera şi a fost spectacolul de rezistenţă din stagiunea trecută şi avut un mare succes. Spectacolul este regizat de Achile Roselletti, care este directorul teatrului din Umbertide, acolo unde actorii gorjeni vor juca.

Complexurile Energetice au sponsorizat turneul

Teatrul Elvira Godeanu va merge în Italia la invitaţia Asociaţiei culturale «Benemerenti» din Milano. Actorii gorjeni vor juca pe scena Teatrului Verdi din Milano, care se află pe strada unde sunt cele mai mari teatre din Italia. Marian Negrescu speră că la spectacole vor fi prezenţi mulţi români: „La Milano sunt foarte multe solicitări, în special din partea comunităţii româneşti. Acolo funcţionează multe asociaţii cultural ale românilor“.
Directorul teatrului din Târgu-Jiu a menţionat că va fi încheiat un parteneriat cu Asociaţia ««Benemerenti» şi că, în fiecare an, actorii gorjeni vor fi prezenţi în Italia.
Costurile turneului pe care teatrul din Târgu-Jiu îl va efectua în Italia se ridică la suma de 200.000 de lei. Deplasarea a fost posibil în urma unei sonsorizări din partea Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, care acoperă 70% din cheltuieli. „Nu puteam să mergem în Italia fără spijinul financiar oferit de cele două complexuri. Restul sumei a fost asigurat de către Primăria Târgu-Jiu“, a precizat Marian Negrescu, directorul Teatrului Elvira Godeanu.
41 de actori şi tehnicieni vor pleca marţi, 13 octombrie, în Italia. Aceştia vor ajunge în peninsulă cu un avion, în timp ce decorurile şi echipamentele vor fi transportate cu o maşină închiriată din România.
Turneul din Italia face parte din cadrul unui proiect derulat de mai mulţi ani de teatrul din Târgu Jiu, care este intitulat «Europa acasă». Acesta constă în prezentarea de spectacole pentru diasporă şi cominăţile de români din ţările europene: „Din anul 2005 de când a fost lansat acest proiect am făcut şapte turnee pe această temă. Am fost în Italia, ţările scandinave şi în Instanbul. Am fost foarte bine primiţi peste tot, iar piesele au fost apreciate“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite