Târgovişte: Se uită, dar nu pun mâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Se uită, dar nu pun mâna
Târgovişte: Se uită, dar nu pun mâna

Târgoviştenii care trecut zilele acestea pe la Platoul Prefecturii s-au putut delecta cu oferta importatorilor auto din judeţ, printre mărcile expuse numărându-se Fiat, Alfa Romeo, Peugeot, Lancia, SsangYong, Hyundai şi Mitsubishi. Târgul auto va fi deschis până la sfârşitul săptămânii

Târgul auto din centrul oraşului, organizat cu ocazia Zilelor Cetăţii, este foarte vizitat de târgovişteni, foarte puţini dintre aceştia fiind interesaţi însă să şi cumpere un autoturism din cele expuse spre vânzare. „Sunt foarte mulţi oameni care vin să se uite, pun o întrebare dar la astfel de evenimente nu sunt vânzări propriu-zise. Nu am vândut nimic până acum, am avut câţiva clienţi interesaţi cu adevărat de oferta noastră”, a declarat Ionuţ Dumitru, consilier vânzări Mitsubishi.

Târgul are mai mulţi vizitatori decât clienţi. „E plăcut să te plimbi printre maşini, te mai uiţi la interior dar nu am cum să cumpăr vreuna. Mă uit la preţ doar din curiozitate, să am idee cât ar putea costa o astfel de maşină”, ne spune Ciprian Rotaru, 43 de ani, unul dintre târgoviştenii prezenţi la târg.

Puţinii clienţii preferă să cumpere cu bani cash

Cu preţuri cuprinse între 6.000 şi 25,000 de euro, puteţi achiziţiona maşini din toate gamele, de la autoturisme de oraş şi de teren până la maşini utilitare. „Oamenii se interesează de caracteristicile maşinii şi în special de reducerile pe care le primesc. Puţinii clienţi cu care am avut contacte spun că vor să plătească în numerar”, a declarat Ionuţ Dumitru, consilier vânzări Mitsubishi.

Acelaşi aspect a fost sesizat şi de reprezentatul firmei Auto Napoli. „Condiţiile de creditare sunt foarte grele iar finanţările se obţin mai greu iar cei cu care am vorbit s-au arătat interesaţi să plătească direct la noi”, a declarat Marian Dumitru, consilier vânzări.

Dealerii auto care şi-au permis lucrul pe stoc şi care au ieşit pe piaţă cu preţuri bune nu au fost foarte afectaţi până acum. „Noi abia acum resimţim efectele crizei, până în luna iunie am vîndut chiar neaşteptat de bine, am avut preţuri foarte bune, stocuri şi nu am fost afectaţi. Acum însă este pauză. Anul trecut, de exemplu, am vândut bine pe perioada târgului. Acum se uită la maşină şi trec mai departe”, a declarat Dragoş Maria, consilier vânzări Hyundai.

Vânzări cu 50% mai mici la utilitare

Nici persoanele juridice nu mai sunt interesate de ofertele firmelor auto. „Am înregistrat o scădere a vânzărilor cu aproape 50% la maşinile utilitare, faţă de luna octombrie 2008, la clienţi persoane juridice. De asemenea, pe partea de service avem o reducere semnificativă a vânzărilor, clienţii venind la noi doar pentru verificările standard”, a declarat Marian Dumitru, consilier vânzăriAuto Napoli.

Clienţii se interesează de reduceri


Aproape toţi clienţii care vin la standurile importatorilor auto se interesează de reducerile oferite de aceştia şi de eventuale promoţii care cuprind de cele mai multe ori, gratuităţi pe partea de service. „Clienţii sunt foarte atraşi de reducerile pe care le oferim. În plus, pe perioada expoziţiei, avem şi o promoţie suplimentară, un discount de 2% plus o revizie gratuită valabile pe perioada târgului auto”, a mai declarat Marian Dumitru.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite