Târgovişte:Târgoviştenii vor la mare în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea pentru concediile în străinătate a crescut foarte mult în această vară, în detrimentrul sejururilor pe litoralul românesc. Sunt agenţii de turism care au vândut pachete turistice externe în proporţie de 80%.

Foarte mulţi târgovişteni au ales pentru petrecerea vacanţei de vară destinaţii turistice din străinătate. Cele mai căutate pachete turistice externe sunt pentru Turcia şi Grecia.

Şeful agenţiei “Mondo Turism”, Nadia Panait, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, că aproximativ 80% dintre clienţii săi vor să îşi petreacă vacanţa în  străinătate şi aleg destinaţii accesibile la preţ.

O vacanţă în Turcia costă între 300 şi 700 euro


“Este normal să aleagă Turcia sau Grecia, pentru că sunt sunt preţuri şi servicii foarte bune. Oamenii nu mai fac rabat de la calitate. Criză, criză, dar dacă tot dau un ban, măcar să ştie că sunt pentru servicii de calitate”, a precizat Nadia Panait.

La această agenţie de turism ofertele pentru Turcia pornesc de la 300 de euro pentru un sejur de nouă nopţi, all inclusive, transport cu autocarul. Sunt şi oferte care trec de 700 de euro pentru o vacanţă ultra all inclusive, transportul realizându-se cu avionul.

De asemenea, există o ofertă tentantă pentru Grecia. Două persoane vor plăti 400 de euro pentru un sejur de şapte nopţi, transport cu autocarul şi demipensiune.

Un sejur pe litoralul românesc costă 600 de euro

“În aceste condiţii nu ai cum să alegi litoralul românesc cu servicii scumpe şi de proastă calitate. Să facem o comparaţie. Plătim 600 de euro pentru un sejur la Mamaia pentru două persoane, şase zile cazare şi demipensiune”, a precizat şeful agenţiei de turism.

Nadia Panait crede că litoralul românesc este ales de cei care nu ştiu exact când vor avea concediu şi astfel nu-şi pot planifica vacanţa sau de cei care vor să vină la mare doar în weekend.

Sunt căutate hotelurile mai ieftine


La agenţia de turism “BTT” Târgovişte se vând deopotrivă şi bilete pentru litoralul românesc şi pentru destinaţii externe. Directorul agenţiei, Marius Tănase, recunoaşte că vânzările au scăzut, dar nu la un nivel alarmant.

“Se duc târgoviştenii la mare, dar preferă să meargă acolo unde preţurile sunt mai mici, în sensul că aleg un hotel de trei stele şi nu de patru stele. A scăzut puţin numărul biletelor vândute, cu aproximativ 15%, deci nu este o scădere dramatică”, a precizat Tănase.

Potrivit acestuia, pentru litoralul românesc preţurile sunt cuprinse între 400 şi 1800 de lei, iar pentru destinaţiile externe acestea variază între 100 şi 800 de euro.

Destinaţiile externe preferate de târgoviştenii care calcă pragul acestei agenţii de turism sunt tot Grecia, Turcia sau Croaţia.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite