CAMPANIE: Ajutaţi-o pe străbunica din Muscel!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CAMPANIE: Ajutaţi-o pe străbunica din Muscel!
CAMPANIE: Ajutaţi-o pe străbunica din Muscel!

Cititorii “Adevărul de Seară” vor să o ajute pe bătrână să-şi ducă mai uşor zilele. “Adevărul de Seară” a demarat astăzi o campanie care să vină în ajutorul Floarei Gurgu, bătrâna rămasă singură la 86 de ani, în ciuda familiei numeroase pe care o are: 8 copii, 24 de nepoţi şi 14 strănepoţi.

Soarta bătrânei de 86 de ani care se luptă singură cu greutăţile într-un loc uitat de Dumnezeu şi de oameni a stârnit reacţiile a zeci de cititori pe site-ul www.adevarul.ro. Îndureraţi de condiţiile în care această femeie îşi petrece ultimii ani ai vieţii, cititorii Adevarul au trimis mesaje prin care îşi exprimă compasiunea.

Citiţi şi:

Târgovişte: Se luptă singură cu sărăcia la 86 de ani, deşi are 8 copii, 24 de nepoţi şi 14 strănepoţi

„Am citit acest articol şi m-a făcut să plâng. Mi-e tare milă de bieţii bătrâni, sunt cei mai neajutoraţi. A ieşi la pensie la noi este durere, te aşteaptă chinuri. Am fost prin ţări străine, dar bătrânii, pensionarii chiar se bucură liniştiţi de pensia lor, chiar au parte de odihna binemeritată şi nu duc grija zilei de mâine. Nu sunt uitaţi ca la noi. Păcat. Sunt atâţia bătrâni la noi la fel ca bătrâna noastră din acest articol. Trist, foarte trist”, ne spune A.M., unul dintre cei care au citit materialul.

„Îmi ieşeau lacrimile când citeam articolul foarte frumos şi, în acelaşi timp, dureros de necazurile persoanelor în vârstă din România care supravieţuiesc enorm de greu, mulţi având copii, nepoţi plecaţi din ţară sau la oraş, pentru că statul a dorit aceste schimbări radicale cu preţuri nemeritate pentru cetăţenii României! Ce soluţii va avea statul pentru viitor odată ce prezentul este stricat complet? Statul ce va face?”, se întreabă un alt cititor.

Cititorii sar în ajutorul bătrânei

Povestea înduioşătoare a vieţii Floarei Gurgu şi a singurătăţii bătrâneţilor ei a declanşat o avalanşă  de mesaje de solidaritate. O parte din cei care au postat comentarii pe site ne-au întrebat dacă se poate face ceva.

image

Mă întreb dacă aveţi adresa doamnei Floarea Gurgu. Ar fi frumos ca măcar să-i putem trimite câteva lucruşoare necesare, deşi mă îndoiesc că ar ajunge la destinaţie cu succes. Există vreo cale? Sunt sigură că ceva putem facem pentru astfel de oameni, trebuie doar să apelăm la inimile tuturor celor dispuşi să ajute”, este mesajul venit de la o cititoare.

Aranjaţi un cont bancar, unde persoanele care se indignează de această situaţie pot să ajute această bătrânică cu bani şi nu numai cu vorbe. Dumneavoastră, ca ziarist, aveţi această obligaţie nobilă nu numai ca să publicaţi această dramă, puteţi totuşi să luaţi iniţiativă să punem mână de la mână ca să ajutăm această bătrână. Atunci daţi dovadă de caracter de un jurnalist integru cu inimă. Sunt curios la reacţia dumneavoastră. Cu stimă, Sorin”, spune un alt cititor.

Adevărul de Seară a înfinţat un cont bancar

Ca urmare a mesajelor cititorilor, redacţia „Adevărul de Seară Târgovişte”  a deschis, astăzi, un cont bancar în care cei interesaţi pot dona bani pentru Floarea Gurgu. Numărul de cont este RO46PIRB1600358639001000 şi a fost deschis la Piraeus Bank, Sucursala Târgovişte. Titularul de cont este FLOREA EUGEN SORIN. Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte şi lemne.

Doritorii pot trimite şi colete pe adresa redacţiei „Adevărul de Seară” din Târgovişte, pe bulevardul Independenţei, Bl J1. Acţiunea de colectare de fonduri şi ajutoare se va derula pe parcursul acestei săptămâni, la sfârşitul căreia, o echipă de voluntari va transporta bunurile la Muscel, la Floarea Gurgu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite