Târgovişte: O nouă şansă pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: O nouă şansă pentru şomeri
Târgovişte: O nouă şansă pentru şomeri

În municipiul Târgovişte şi în alte patru oraşe din judeţ va avea loc mâine “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Sunt oferite, până la această dată, aproape 400 de locuri de muncă

Dâmboviţenii care sunt în căutarea unui loc de muncă au şanse de a se angaja mâine, la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmboviţa, Daniela Stanca, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că acţiunea se va desfăşura, începând cu ora 10.00 la Clubul Studenţilor din Târgovişte, la punctele de lucru ale agenţiei din Pucioasa şi Moreni, la Biblioteca Orăşenească din Găeşti şi la “Complexul Piaţă” din Titu.

Potrivit sursei citate, au fost contactaţi aproape 170 de agenţi economici, dintre care 74 au confirmat participarea la această acţiune. În total sunt oferite, până la această dată, 375 de locuri de muncă, dintre care doar 51 pentru persoanele cu studii superioare.

Pentru acţiunea de la Târgovişte şi-au anunţat participarea 28 de agenţi economici care au pus la dispoziţie 112 slujbe. Vor fi şi agenţi economici care vor sosi cu ofertele direct la bursa locurilor de muncă, aşa cum s-a mai întâmplat la acţiuni de acest gen.

Sunt căutaţi inginerii

Oferta pentru studii superioare este una redusă, din cele 375 de locuri de muncă, pentru această categorie fiind disponibile doar 51 de slujbe. Sunt căutaţi inginerii mecanici, chimişti, costructori, specialişti în instalaţii. De asemenea, sunt posturi şi pentru asistenţi farmacişti, arhitecţi sau consultanţi financiari.

Peste 300 de slujbe pentru studii medii

Persoanele care au o pregătire medie vor avea de unde alege. Sunt scoate la bătaie mai bine de 300 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte sunt pentru şoferi, electricieni, tâmplari, instalatori, vânzători, bucătari, confecţioneri textile, patiser sau bucătar.

“Noi sperăm să vină la această acţiune foarte mulţi şomeri, pentru că oferta nu este de neglijat, iar numărul şomerilor creşte de la o lună la alta. Nu se pot plânge că nu au ştiut de această acţiune pentru am făcut o mediatizare intensă, am lipit afişe peste tot, pentru ca acest eveniment să fie cunoscut”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dâmboviţa, Daniela Stanca.

Ea a amintit că şomerii indemnizaţi care se vor încadra în muncă în această perioadă, cu program normal de lucru, vor beneficia în continuare de drepturile băneşti stabilite până la sfârşitul perioadei la care ar fi avut dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

Consiliere pentru şomeri

Cei care vin să se intereseze de locurile de muncă beneficiază şi de consiliere. Ei află cum se pot recalifica şi ce meserii sunt căutate acum pe piaţa muncii. Aşa se face că în prezent sunt în derulare 15 cursuri de formare profesională, la care participă peste 300 de persoane. Cele mai multe cereri sunt pentru meseriile de ospătar, bucătar, coafor sau comerciant.

La nivelul judeţului Dâmboviţa erau înregistraţi la sfârşitul lunii august 14.678 de şomeri, rata şomajului fiind de 6,85%. Dintre aceştia, doar 6211 primesc indemnizaţie de şomaj, ceilalţi neavând niciun fel de venituri.

În municipiul Târgovişte şi în alte patru oraşe din judeţ va avea loc mâine “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Sunt oferite, până la această dată, aproape 400 de locuri de muncă

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite