Târgovişte: S-a lansat paşaportul biometric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paşaportul biometric a fost prezentat în premieră, astăzi, târgoviştenilor. Luni dimineaţă, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a avut loc lansarea paşaportului

Primul dâmboviţean care a ales sa-şi facă paşaportul biometric a fost prefectul judeţului, Iancu Caracota. “Paşaportul biometric reprezintă un lucru foarte important pentru mine în ideea anulării falsurilor care se produc foarte uşor, mai ales că România a avut mult de suferit din acest punct de vedere. Paşaportul meu expirase de vreun an iar astăzi am primit propunerea de a mi-l schimba. Voi fiu primul dâmboviţean care îşi face acest paşaport. Pentru mine este importantă credinţa în Dumnezeu şi ea este importantă şi pentru majoritatea românilor. Nu cred că paşaportul va aschimba acest lucru sub nicio formă”, a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa.

Pasaportul biometric e un act de identitate format dintr-o combinaţie de hârtie ţi componente electronice. Informaţia e stocată pe un cip cu frecvenţe radio care stochează şi transmite informaţiile. Acest tip de identificare permite recunoaşterea feţei, a amprentelor şi a irisului.

Părerile sunt împărţite

Târgoviştenii prezenţi în acestă dimineaţă la Serviciul Paşapoarte, aveay păreri pro şi contra acestui document. „O să îmi fac paşaport pentru că va fi nevoie şi oricum vor avea toţi la un moment dat, am auzit de scandalul cu biserica dar nu am timp de aşa ceva. Îmi expiră paşaportul şi trebuie să îmi fac unul nou”, spune Iosif Mihăescu, un târgoviştean prezent în acestă la serviciul paşapoarte. Pentru alţii, credinţa în Dumnezeu e prioritară. “Nu o să-mi fac paşaport pentru că am înţeles că acesta conţine numărul Fiarei, 666. Cei care ne conduc nu mai ştiu pe ce să ne ia banii”, a declarat o altă persoană.

Ce spune Arhiepiscopia Târgovişte

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, preotul Marian Puiescu, a declarat că “văzând tulburarea provocată de opiniile confuze şi contradictorii cu privire la noile paşapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţă, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul şi ne va ajuta să săvârşim binele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, preotul Marian Puiescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite