Târgovişte: „Mi-aţi omorât fiul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: „Mi-aţi omorât fiul!”
Târgovişte: „Mi-aţi omorât fiul!”

Un tânăr de 14 ani a murit în luna februarie în timp ce se afla într-o deplasare pentru olimpiada zonală de volei. Conform tatălui acestuia, copilul a fost călcat de tren pentru că profesorul nu a avut grijă de el. După şase luni de la accident, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Adrian Ionuţ Botez a plecat din faţa liceului Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, pe 19 februarie la ora 14.00. Din cauza ninsorii abundente, în drum spre Craiova, autocarul în care erau el şi alţi 11 băieţi., şoferul şi profesorul de sport care îi însoţea, a rămas prins într-un blocaj rutier.

Copilul a cerut în mod repetat, în jurul ore 0.00, permisiunea să iasă din autocar pentru a-şi face nevoile. La rugăminţile acestuia, profesorul i-a deschis uşa din spate. Pe când copilul mergea spre câmp, fără să observe şinele de tren care erau acoperite de zăpadă, a fost acroşat de un tren personal. Impactul a fost nimicitor.

Tatăl copilului îl acuză pe profesorul de sport, Cristian Dobrică, de neatenţie în serviciu, pentru că în momentul în care elevul de 14 ani a coborât din autocar, profesorul stătea de vorbă cu şoferul şi nu s-a interesat de copil.

„Profesorul supraveghetor, conform regulamentului Olimpiadei, are obligaţia de a asigura sănătatea şi integritatea copiilor”, spune cu lacrimi în ochi Ion Botez, tatăl copilului care şi-a pierdut viaţa. Acesta mai spune că, de şase luni de când s-a întâmplat evenimentul, nimeni nu i-a dat niciun răspuns. „Nu ştiu din ce motive s-a muşamalizat cazul la nivelul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. Nu s-a luat nicio măsură împotriva profesorului”, spune tatăl.

A fost un accident stupid

Cristian Dobrică, profesorul de educaţie fizică al băiatului, cel care a fost împreună cu elevii în deplasarea la Craiova, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că tot ceea ce s-a întâmplat a fost ceva stupid. „Eu nu l-am lăsat singur. A coborât cu alţi trei copii. Nici unul dintre noi nu ştiam că la câţiva metri de locul unde era autocarul era o cale ferată. Şi copilul meu dacă era l-aş fi trimis tot singur să îşi facă nevoile”, spune profesorul.

Despre părinţii băiatului, care îl acuză de omorârea copilului lor, profesorul de sport spune că îi aşteaptă să se liniştească pentru a sta de vorbă cu ei. „Părinţii sunt prea distruşi acum ca să înţeleagă şi pentru ei acum eu sunt vinovatul. Ei nici nu vor să stea de vorbă cu mine”, a mai adăugat Cristian Dobrică.

Cu toate că este acuzat de părinţii lui Adi că nu a avut grijă de copii, profesorul spune că nu are remuşcări. „Nu am remuşcări pentru că nu aveam cum să procedez altfel. Nu puteam să îl duc eu de mână în câmp ca să îşi facă nevoile. Chiar el mi-a zis că e băiat mare şi se descurcă”, spune profesorul de sport.

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa şi procuratura cercetează cazul încă din luna februarie. Până acum, ancheta nu a fost finalizată şi nimeni nu a fost tras, încă, la răspundere.






Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite