Târgovişte: Un grătar la marginea oraşului, soluţia pentru weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ieşire la iarbă verde poate costa în jur de 100 de lei. Târgoviştenii pot alege zonele verzi din apropierea oraşului: Priseaca, Dragomireşti sau lângă Mănăstirea Dealu.

În fiecare sfârşit de săptămână cu vreme frumoasă şi caldă poţi întâlni în pădurile din apropierea Târgoviştei sute de persoane care au ieşit la iarbă verde, împreună cu familia sau cu prietenii.

Zonele preferate sunt pădurile de la Priseaca, Dragomireşti, lângă Mănăstirea Dealu sau cele care se întind până la Cota 1000. Sunt şi târgovişteni care preferă să meargă la un grătar la Sinaia sau Braşov.

O ieşire la iarbă verde costă în jur de 100 de lei

Cei care pregătesc ieşirile la iarbă verde cunosc faptul că ele nu sunt tocmai ieftine, dacă luăm în calcul faptul că nu pot lipsi micii, cotletele de porc sau pulpele de pui. Astfel, doar pentru mâncare se pot cheltui peste 100 de lei.

În magazinele din Târgovişte, un pachet de friptură mix costă în jur de 16 lei kilogramul, ceafa şi cotletul de porc pot fi cumpărate cu 17 lei kilogramul, iar muşchiul file cu 20 de lei kilogramul. Pe un kilogram de mici veţi plăti în jur de 14 lei, la fel şi pentru un kilogram de cârnaţi proaspeţi.

Un kilogram de piept de pui variază între 11 şi 13 lei, aripile 11 lei şi ciocănelele de pui între 12 şi 14 lei.

Pentru ieşirile la iarbă verde nu putem lua doar carne. Trebuie să avem şi legume şi fructe, nici acestea nefiind tocmai ieftine. Un kilogram de roşii costă în jur de 3 lei, ardeiul verde 5 lei, pepene 3 lei, portocale 3 lei, lămâi tot 3 lei.

Iaurturile şi brânzeturile sunt ideale pentru a completa o masă luată la iarbă verde. Kilogramul de caşcaval costă în jur de 20 de lei, un iaurt 1 leu, iar branza poate fi cumpărată cu preţuri care variază între 10 şi 30 de lei pentru un kilogram.

Un sac de cărbuni pentru grătar poate fi achiziţionat cu 10 lei, iar un grătar, în cazul în care nu aveţi déjà unul, costă între 50 şi 450 de lei.

Nu uitaţi să faceţi curăţenie

Nu uitaţi să luaţi şi un sac din folie de plastic pentru a avea în ce să adunaţi resturile alimentare şi ambalajele înainte de a vă întoarce acasă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite