Târgovişte: A fost inaugurată o fântână arteziană modernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  A fost inaugurată o fântână arteziană modernă
Târgovişte: A fost inaugurată o fântână arteziană modernă

Fântâna arteziană de pe Platoul Prefecturii a fost renovată şi modernizată. Lucrările au durat o lună de zile, iar investiţia se ridică la peste 200.000 de lei. Aceasta funcţionează pe bază de lumini, jeturi de apă şi muzică.

Târgoviştenii care au trecut, astăzi, pe Platoul Prefecturii au putut admira noua apariţie. Fântâna are exact aceeaşi suprafaţă ca şi cea veche, fiind de fapt o modernizare a fostei structuri. Cu toate acestea, apa curată, lumina, jocul de apă şi muzica din difuzoarele amplasate pe fântână o transformă în ceva cu totul nou pentru locuitorii oraşului.

„Îmi place foarte tare! Am vazut-o încă de zilele trecute dar nu funcţiona. Acum însă o văd în toată splendoarea ei şi îmi place foarte mult. O să vin sigur şi diseară ca să văd şi luminile”, a spus Dorin Ionescu, un târgoviştean de 23 de ani.

Şi cei în vârstă se bucură de noua fântână. „Ce bine că au renovat fântâna! Mă bucur tare mult că acum arată aşa frumos.

O să vin cu nepoţica mea aici, să ascultăm muzica şi să admirăm jocul de ape”, spune Maria Ilieş, o pensionară de 67 de ani.

Lucrările au durat o lună de zile, termenul de predare stabilit iniţial fiind de 1 august. Investiţia se ridică la peste 200.000 de lei, iar de realizarea fântânii arteziene s-a ocupat direcţia de profil din cadrul Primăriei.

Fântâna nouă face economie la apă

Toate conductele au fost schimbate, s-a făcut hidroizolaţie, astfel că este folosită aceeaşi cantitate de apă reciclată.

“Până acum, la două-trei zile, apa ajungea în canalizarea oraşului. Este vorba de 13 metri cubi de apă. Nu-mi explic cum de se pierdea o cantitate aşa de mare de apă. Acum, avem aceeaşi cantitate de apă pe care o folosim în permanenţă”, a precizat edilul oraşului, Gabriel Boriga.

Muzica este oprită după-amiaza

Muzica va fi oprită după-amiaza pentru a respecta orele de odhnă ale locuitorilor din zonă, dar va fi reluată după ora 17.00 şi până la 23.00.

 “Este o investiţie care era aşteptată de toată lumea. Este o formă de normalitate şi cred că Târgoviştea merită mai mult. Nu este unicat, seamănă cu cele de la Piteşti şi de la Craiova, dar am încercat să păstrăm vechea structură şi să facem jocuri din jeturi de apă şi lumini în ritmul muzicii”, a declarat primarul municipiului Târgovişte.  

Au fost montate băncuţe, astfel că cei care vor să se relaxeze şi să se răcorească, admirând jocul de lumini o pot face chiar de pe marginea fântânii arteziene. De asemenea, au fost instalate coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei în zonă.

Aceasta este prima fântână arteziană din oraş de acest fel, realizată pe structura celei vechi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite