FOTO Au câştigat zeci de trofee, dar se antrenează într-o sală puţin mai mare decât o sufragerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala din Glodeni este una dintre cele mai vechi din judeţ - are 177 de ani
Şcoala din Glodeni este una dintre cele mai vechi din judeţ - are 177 de ani

În timp ce alte localităţi în care nu mai sunt tineri s-au investit bani grei pentru ridicarea de săli de sport şi de baze sportive, într-o comună din Dâmboviţa, elevii obţin performanţă în condiţii greu de imaginat pentru era în care trăim.

Vorbim de echipele de handbal feţe şi băieţi ale şcolii “Buica Ionescu” din comuna dâmboviţeană Glodeni, care, din anul 2.000 nu au părăsit podiumul competiţiilor dintre şcoli la handbal. Sportivii au câştigat zeci de trofee, dar se antrenează într-o sală puţin mai mare decât o sufragerie. Poartă le este o saltea lipită de un perete, pe care sunt desenate colţurile unde micii handbalişti trebuie să arunce, iar alergarea o fac pe holurile şcolii atunci când este frig afară.

Până acum, conducea şcolii, spune că nu au primit decât promisiuni din partea tuturor forţelor politice care s au perindat la guvernare . 

În ciuda acestor condiţii mizere, echipele şcolii “Buică Ionescu” din Glodeni au performanţe reprezentative, ba mai mult, mulţi dintre copii crescuţi aici au ajuns la cluburi precum Dinamo, CSM Bucureşti sau la Centrele Olimpice de la Sighişoara sau Râmnicu Vâlcea. Atât profesorul de sport, cât şi conducerea şcolii spun că, în ciuda rezultatelor excepţionale, nu au primit decât promisiuni. 

Glodeni sală de sport
“Avem aici condiţii precare. În această clasă facem şi baschet, facem şi handbal, facem şi atletism, facem de toate. Avem saltele improvizate de noi cu patru puncte şi aici încercăm să lucrăm. Ne luptăm de la egal la egal cu cei de la oraşe şi ne mai plătim şi absolut totul în deplasări. Muncim foarte mult pe perioada vacanţei de vară. Lucrăm de la ora 7.00, la ora 9.00. Când vin la şcoală, deja ştiu ceva. Am avea nevoie în primul rând de o sală de sport, pentru că materiale didactice avem, dar câştigate în urma concursurilor”, ne-a spus Maria Anghelescu, profesor de sport.

Din anul 2.000, echipele de handbal băieţi şi feţe au câştigat rând rând pe rând Olimpiadă Naţională a Sportului Şcolar sau Trofeul Sportis.

“Orele de sport au loc într-o sală de 54 ed metri pătraţi. Practic e o sală de curs. A fost cel mai mare spaţi pe care l-am putut afecta pentru această activitate. O igienizăm în fiecare an, avem grijă de ea. E foarte important pentru cei mici să facă sport într-un spaţiu închis, mai ales pe timpul iernii” Liviu Stoica directorul Şcolii “Buică Ionescu” Glodeni.

Şcoala din Glodeni este una dintre cele mai vechi din judeţ - are 177 de ani.

Investiţie inutilă al Gura Foii

În satul Bumbuia din judeţul Dâmboviţa a fost construită o bază sportivă modernă cu teren de fotbal, tribune şi nocturnă, a cărei valoare depăşeşte 700.000 de lei, numai că nu are cine să o folosească. Mai toţi tinerii au plecat la muncă în străinătate iar localnicii spun că se puteau face multe alte investiţii de folos pentru sat, cu banii alocaţi pentru baza sportivă.

Construcţia bazei sportive a demarat în 2010, iar investiţia s-a realizat prin OG 7. 

CITEŞTE ŞI:

Sala de sport de la Fierbinţi se ia la întrecere cu Polivalenta din Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite