PACE Dâmboviţa are buget, proiectele merg mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au contrat o lună de zile, ieri, consilierii judeţeni au votat în unanimitate repartizarea fondurilor către primării. Taberele s-au declarat satisfăcute şi câştigătoare ale războiului şi au stabilit ca priorităţile investiţionale pentru 2011 să se axeze pe modernizarea drumurilor şi a unităţilor spitaliceşti.

Aleşii judeţeni au vrut să vadă care sunt mai tari în muşchi! Aceasta este concluzia după o lună de zile de război al declaraţiilor pe marginea proiectului de buget pentru 2011 şi refuzul opoziţiei de a participa la şedinţele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, având în vedere că ieri au fost votate în unanimitate, deşi  nu a apărut vreo virgulă în plus, proiectele de hotărâre respinse fără explicaţii în şedinţa ordinară din luna decembrie.

Este vorba despre asocierea cu Consiliul Local Glodeni pentru asfaltarea unui drum de interes local şi cu administraţia de la Bezdead, pentru construirea unui cămin cultural în satul Măgura; despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru executarea unui drum de legătură între Gara Târgovişte Sud şi centura municipiului; despre aprobarea studiilor de fezabilitate în vederea completării sistemelor clasice de încălzire şi producere a apei calde menajere cu sisteme care utilizează energia solară în mai multe aşezăminte sociale şi unităţi medicale din judeţ, dar şi despre aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuili ale societăţilor comerciale în care Consiliul Judeţean Dâmboviţa deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Pace, pace, dar antipatiile personale rămân


Modificări au apărut doar în proiectul de buget pentru 2011. Practic, în urma negocierilor, spune Florin Popescu - preşedintele Consiliului Judeţean, au ieşit în pierdere cele patru localităţi conduse de primari PNL. „Le oferisem 4,5 milioane de lei, iar acum au obţinut 3,1 milioane”, menţionează Florin Popescu.

De partea cealaltă, Gabriel Grozavu, liderul aleşilor PNL din Consiliul Judeţean, precizează că declaraţia preşedintelui Florin Popescu nu are susţinere în practică, fiind izvorâtă doar dintr-o antipatie pe care i-o poartă. „Florin Popescu nu urmăreşte decât să mă discrediteze, pe mine ca lider politic. Face valuri exact acum când urmează să se organizeze alegeri pentru şefia Organizaţiei PNL Dâmboviţa”, crede Grozavu, care este mulţumit în rest, de sumele obţinute la repartizarea bugetară, respectiv  3,1 milioane de lei.

Şi liderul consilierilor PSD, avocatul Sache Neculaescu, şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că negocierile au fost deblocate şi s-a intrat în normalitate. Priorităţile pentru 2011, în consens general, se vor axa pe modernizarea drumurilor şi a unităţilor spitaliceşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite