Excursie pe tărâmul lui Moş Crăciun: povestea elevilor care s-au transformat în spiriduşii Moşului într-un atelier de globuri pentru brad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este forfotă mare în atelierele de fabricat globuleţe de iarnă în aceste zile. Angajaţii lucrează la foc continuu pentru a onora toate comenzile. La Pucioasa (judeţul Dâmboviţa), unde este există un astfel de atelier, cei şase angajaţi şi-au răpit din timpul lor câteva ore pentru a-i învăţa pe elevii Şcolii Toma Caragiu din Ploieşti cum se pictează globuleţele.


Cei mici au fost foarte încântaţi de idee, mai ales că au făcut asta pentru prima dată. Sticla a prins viaţă şi forme care mai de care mai frumoase în mâinile celor mici, care şi-au luat opera de artă acasă.

“Am ales să fac nişte floricele pentru bradul meu. Mie îmi plac florile foarte mult. Nu am vrut neapărat să fac nişte motive de Crăciun. E prima dată când pictez un globuleţ. Nu e greu de pictat”, ne-a spus Diana.

image

Copiilor le-a plăcut atât de mult în atelierul de pictat globuleţe de Crăciun, încât au spus că vor reveni şi la anul. “Tehnica pictatului este una simplă. Fiecare copil începe să picteze cu culorile acrilice pe care le folosim noi şi imaginaţia lor este lăsată să zboare. Pictează ce le place, nu doar tematică de Crăciun, pentru că este globul pe care îl vor lua acasă. E ceva inedit pentru ei”, ne-a spus Claudia Enache, angajată.

Sticla prinde viaţă şi forme care mai de care mai frumoase. Marile lanţuri de magazine se bat pe globuri, globuleţe, decoraţiuni de iarnă, suporţi de lumânări, sticle de şampanie personalizate cu decoraţiuni de iarnă sau dedicaţii. 
 

“Am ajuns la Pucioasa datorită unui organizator care face activităţi culturale, prin asociaţia EduCultural. Sunt impresionaţi de ce am găsit aici. E prima dată când intrăm într-un atelier de creaţie şi promitem să revenim în săptămâan <Şcoala Altfel>. Elevii au putut fi creativi, să îşi arate laturile artistice. Ei şi-au ales culorile puse la dispoziţie de organizatori şi am observat că toţi au fost preocupaţi ca blobuleţul lor să arate cât mai bine. Partea bună este că ei vo lua acasă acest globuleţ”, ne-a spus Larisa Bărzăvan, învăţătoare la Şcoala Toma Caragiu, Ploieşti.

Şi străinii stau la coadă să ne cumpere marfă. Norvegia sau Elveţia sunt doar două dintre ţările care cumpără de la Pucioasa.

image

“În atelierul nostru e numai veselie. Am organizat şi anul trecut şi anul acesta ateliere, în care copiii vin şi pictează globuleţe cu care pleacă, apoi, acasă. Pentru noi este o bucurie nemaipomenită şi parcă ne scot din inerţia zilelor de dinainte de Crăciun, care sunt şi foarte aglomerate, de altfel. Avem foarte multe comezi şi chiar suplimentar. În mod deosebit livrăm în ţară, dar şi în străinătate”, ne dezvăluie Constantin Casandroiu, patronul atelierului de globuleţe.

Preţurile pornesc de la 6 lei pentru un glob de Crăciun şi ajung până la 30 de lei pentru o sticlă de şampanie decorată sau pentru un suport de lumânare sofisticat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite