Peste 9.500 de dâmboviţeni cu CI expirate sau cu reşedinţa în străinătate, pe listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.500 de persoane cu cărţi de identitate expirate, decedate sau cu reşedinţa în străinătate au fost descoperite în urma verificării listelor electorale din judeţul Dâmboviţa, fiind centralizate datele din 78 din cele 89 de localităţi din judeţ.

Potrivit prefectului judeţului Dâmboviţa, Dragoş Emilian Rusu, 78 din cele 89 de administraţii locale din judeţ au trimis Prefecturii listele electorale actualizate, fiind descoperite peste 9.500 de persoane care nu ar fi trebuit să se regăsească pe aceste liste, dar care erau trecute ca alegători întrucât nu au fost înregistrate în baza de date schimbări ale datelor lor personale.

Astfel, 6.469 de dâmboviţeni au actele de identitate expirate, 116 sunt decedaţi, 35 au pierdut dreptul de a vota, şase au domiciliul în străinătate, iar 12 şi-au schimbat domiciliul. De asemenea, trei persoane şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ sau pe cale administrativă, iar 2.870 au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.

Un număr de 436.284 de alegători au fost înscrişi pe listele electorale din Dâmboviţa la referendumul din 29 iulie, scrie Mediafax.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, luni, că MAI are cifrele rezultate în centralizării datelor primite din teritoriu privind listele electorale permanente, fiind aşteptate şi de la Ministerul de Externe datele privind românii care locuiesc şi lucrează în străinătate.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că datele centralizate de MAI şi MAE referitoare la listele electorale vor fi transmise în cursul zilei către CC şi făcute publice după ce vor ajunge la Curte, el garantând că cifrele nu sunt nici inventate, nici calculate de USL.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite